NAPRAVITE GULAŠ NA MAĐARSKI NAČIN: Komšije lude za njim, stalno ga jedemo u Budimpešti! (VIDEO)
Gulaš, Foto: Profimedia

SAVRŠENSTVO

NAPRAVITE GULAŠ NA MAĐARSKI NAČIN: Komšije lude za njim, stalno ga jedemo u Budimpešti! (VIDEO)

Gulaš je potrebno da krčkate sigurno 2 do 3 sata na umerenoj vatri, sve dok meso ne postane mekano, a gulaš dovoljne gustine

Objavljeno:

Čuveno nacionalno jelo naših severnih komšija bez sumnje je gulaš. Takođe, i u Vojvodini se poprilično odomaćilo, pa ga redovno možete naći na trpezama. Naravno, mi imamo dovoljno ljubavi za sva jela i geografske specijalitete ne samo u našoj zemlji, već širom sveta.

Ali, ovog puta je izbor pao upravo na mađarski gulaš! Ipak, pre nego što krenemo na sam recept, da razjasnimo razliku između gulaša i paprikaša - gulaš se pravi od junećeg mesa, a paprikaš od svinjetine, ili pak u varijanti pilećeg paprikaša. Sada kada smo savladali teoriju, vreme je da pređemo na delo.

1 / 9 Foto: Profimedia

U nastavku vas čeka recept za pravi tradicionalni mađarski gulaš.

Sastojci:

500 g luka

800 g junetine

So, vegeta, biber,

Aleva paprika, tucana ljuta paprika

Lovorov list

Malo belog luka

Ulje

Priprema:

Sitno seckani luk treba da dinstate na zagrejanom ulju, i to na umerenoj do slabijoj vatri, dok ne omekša i ne postane staklast.

Dodajte junetinu koju ste prethodno isekli na kockice. Odmah ubacite i sve začine, u količini koja vama odgovara, osim belog luka - njega ostavljate za kraj. Nalijte vodu u šerpu toliko da prekrije meso. Posle više ne dodajete vodu tokom kuvanja.

Gulaš je potrebno da krčkate sigurno 2 do 3 sata na umerenoj vatri, sve dok meso ne postane mekano, a gulaš dovoljne gustine. Pred kraj ubacite ceo čen belog luka, kako biste dodali na ukusu.

I to je to, vaš gulaš servirate uz makarone ili uz pire krompir, a možete i uz palentu.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.