Zašto vam se često javlja pritisak u očima i glavi? (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

kad osetiš vrtoglavicu

Zašto vam se često javlja pritisak u očima i glavi? (FOTO) (GIF)

Od ove boljke pati preko 15 procenata populacije, češće se javlja kod žena, ali ni muškarci nisu pošteđeni
Objavljeno:

Migrena se ponekad manifestuje mučninom, povraćanjem, vrtoglavicom, kratkim gubitkom svesti, umorom, trncima, poremećajima vida, osetljivošću na svetlost i buku, bolovima u vratu, promenama raspoloženja i mnogim drugim simptomima. Ranije je često pripisivana samo osetljivim osobama i umetnicima, ali se sada zna da od nje mogu patiti svi. Ponekad se može čak pojaviti i kod dece.

foto: Thinkstock

Neki simptomi migrena se se često pogrešno pripisuju drugim dijagnozama kao sto su bolesti sinusa, vratne kičme, cirkulacije. Nema jasnog i određenog simptoma za migrenu pa da biste uopšte saznali da bolujete od nje morate uraditi više detaljnijih pregleda, a uvek bi trebalo da naglasite lekaru ukoliko imate osobe koje već pate od migrena u familiji.

foto: giphy

Promenljivi nivo i odnos hormona takođe igra značajnu ulogu u razvju migrene koja u detinjstvu češće pogađa dečake nego devojčice u periodu puberteta, ali i oko dva do tri puta više žene nego muškarce, u srednjem životnom dobu. Sklonost ka napadima migrene je najčešće manja tokom trudnoće.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.