Zašto vam se često javlja pritisak u očima i glavi? (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

kad osetiš vrtoglavicu

Zašto vam se često javlja pritisak u očima i glavi? (FOTO) (GIF)

Od ove boljke pati preko 15 procenata populacije, češće se javlja kod žena, ali ni muškarci nisu pošteđeni
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ponekad imate čudan osećaj, kao da vam nešto stvara veliki pritisak na očima i u glavi. Vid vam postaje manje jasan, i sve vam se muti. Imate čudan osećaj u glavi i mislite da ćete ponekad izgubiti svest, što vas ometa u obavljanju svakodnevnih stvari. Znate da vam je krvini pritisak sasvim u normali, pa ne znate zašto osećate da su vam je čitava glava naduvena.

7 načina da smršate sedeći! (FOTO) (GIF)

Ukoliko ponekad imate osećaj da vam uz ovaj pritisak koji osećate u glavi trni vilica i telo moguće da patite od migrena. Razlog zašto još uvek ne osećate prave simptome migrena je zato što se verovatno tek razvoija. Trebalo bi da znate da su migrene jako neugodna pojava i da vas mogu oboriti u krevet i na nekoliko dana.

Šta će se dogoditi vašem telu ako ne jedete meso godinu dana? (FOTO) (GIF)

foto: giphy

Osim što tokom migrena osobe trpe velike bolove, četo mogu biti praćene i jakim povraćeanjem. Uobičajeni lekovi kod njih nisu delotvorni, a mnogim osobama blago olakšanje mogu doneti samo injekcije protiv bolova.

foto: Thinkstock

Migrene su često nasledne i od njih pati preko 15 procenata populacije,češće se javljaju kod žena, ali ni muškarci nisu pošteđeni njih. Obzirom da se radi o sindromu, odnosno skupu simptoma, ne mora da znači da će glavobolja biti jaka, ali može dosegnuti takve razmere da se ne možete dići iz kreveta.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.