KLJUČNA NAMIRNICA SVIH POSNIH SLAVA JE IZUZETNO OPASNA PO SVE: Posebno ako rešite da je PODGREJETE OVAKO
Pečurke, Foto: Printscreen/Youtube/ Moj Recept

BUDITE OPREZNI

KLJUČNA NAMIRNICA SVIH POSNIH SLAVA JE IZUZETNO OPASNA PO SVE: Posebno ako rešite da je PODGREJETE OVAKO

Ona je naglasila da pečurke nikako ne podgrevamo, jer tako dolazi do promene hemijskog sastava proteina

Objavljeno: 11:54h

Mnogi ljudi su ljubitelji pečuraka. Pojedince zbog svog specifičnog ukusa podsećaju i na meso, veoma su site, ne preterano kalorične, pa samim tim i omiljeni deo svake dijete.

Međutim, sa njima treba biti posebno oprezan.

- Pečurke imaju veliku hranljivu vrednost, to je namirnica biljnog porekla koja ima najveći procenat proteina. Količina proteina koja se nalazi u pečurkama zavisi od vrste. Apsolutno mogu da budu zamena za meso. U konzumaciji naravno može da se pretera, treba da se unosi do kilogram nedeljno. Ako preteramo može doći do grčeva u stomaku i dijareje. Pečurke od drugih povrća izdvaja vitamin D, to je negde osnovna prednost. Pored toga sadrži vitamin B i selen - rekla je nutricionistkinja Nataša Đukić gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ona je naglasila da pečurke nikako ne podgrevamo, jer tako dolazi do promene hemijskog sastava proteina.

- Štetne su kad se podgrevaju, nikada to ne treba raditi, treba ih jesti odmah nakon pripreme. Ukoliko dođe do podgrevanja pečurki onda dolazi do promene hemijskog sastava proteina i do digestivnih problema - pojasnila je Đukić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.