Preduhitrite prehlade i grip: 3 najbolja načina za jačanje imuniteta! (FOTO)
Foto: Thinkstock

MALI SAVETI ZA POBEDU

Preduhitrite prehlade i grip: 3 najbolja načina za jačanje imuniteta! (FOTO)

U jačanju imuniteta vrlo su bitni vrsta i kvalitet namirnica koje unosimo u organizam. Stoga se u vreme prehlada i gripa preporučuje unos hrane bogate antioksidansima
Objavljeno: 11:17h

Šta su probiotici?

Fermentisane namirnice poput kefira ili jogurta sadrže probiotike pa se preporučuje njihov povećan unos pre sezone prehlada. Ako ipak niste ljubitelj takvih proizvoda ili niste sigurni da li ih unosite dovoljno, možete se poslužiti probiotičkim dodacima hrani ili probiotičkim lekovima.

foto: Profimedia

Oni se osim za vraćanje ravnoteže crevne mikroflore mogu koristiti i preventivno kako bi ojačali zdravlje probavnog sistema i time naš imunitet pripremili organizam za sezonu prehlada i gripa. O tome kakvi bi probiotici bili baš za vas najbolje je da se posavetujete sa vašim lekarom.

foto: Thinkstock

3. Vježbaj, spavaj, luftiraj

Za jačanje imuniteta važna je briga i za naše telo u vidu redovnog vežbanja.

foto: Shutterstock

Pri tome nikako ne žrtvujte san jer kvalitetno spavanje od barem sedam sati ponoći i 'ukradenih' 20 minuta preko dana za odmor ili dremanje ključni su u borbi protiv prehlada i gripa kada stignu niže temperature. Tokom sezona prehlada i gripa obavezno spavajte i boravite u proluftiranim prostorijama.

foto: Thinkstock

Redovno otvaranje prozora i učestalije čišćenje radnih površina smanjuju rizik od zaraze, a pomoći će i ako u torbici nosite ulje lavande koje je prirodno dezinfekcijsko sredstvo.

foto: Shutterstock

S nekoliko kapi možete natrljati dlanove ili ih možete staviti u destilovanu vodu u boci s raspršivačem i napraviti prirodni osveživač prostora koji ujedno uklanja i bakterije iz ustajalog vazduha.

(Espreso.co.rs / Zadovoljna.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.