Nova zavisnost nakon solarijuma: Izbeljivanje zuba je BOLEST, a evo i zašto! (FOTO)
Foto: Profimedia

bleachorexia!

Nova zavisnost nakon solarijuma: Izbeljivanje zuba je BOLEST, a evo i zašto! (FOTO)

Iako se na prvu loptu može činiti da je reč o bezazlenoj stvari, u pitanju je ozbiljan poremećaj
Objavljeno:

Izbeljivanje zuba nije opasno, ako je umereno i prilagođeno pacijentu. Mnogi stomatolozi upravo to i ističu pri prvom pregledu.

- Broj pacijenata koji koji dolaze na estetske tretmane beljenje zuba je u stalnom porastu. Nakon što pacijentu jednom izbelimo zube, oni dolaze na korekcije koje radimo blagim izbeljivačima. Ipak, ne treba beliti zube više puta u toku godine, a ukoliko se pretera nuspojave koje se javljaju su: oštećenje gingive i hemijsko oštećenje živca, kaže stomatolog ordinacije "Gentle touch" u Beogradu, Marija Krivokapić.

Ona dodaje da je veliki problem što se beljenje zuba radi i u institucijama koje nisu specijalizovane za takve tretmane.

foto: Stock

Dragan Dimitrijević stomatolog u ordinaciji "Smile Dent" kaže kako je "bum" u izbeljivanju zuba zahvatio Srbiju pre 6,7 godina i da se broj pacijenata koji se odlučuje za ovaj tretman sada ustalio.

- Imamo redovan broj pacijenata koji nam dolazi na izbeljivanje zuba. Postoje oni koji znaju meru, ali i oni koji preteruju. Preterivanje je svako izbeljivanje koje se vrši na manje od 6 meseci. Ukoliko prođe godinu dana, nema nikakvih problema jer gleđ može da se obnovi.

Dragan nam je takođe rekao da je po njegovom mišljenju najbolja varijanta, kućno beljenje jer su manje invazivne tehnike kojima se duže tretiraju zubi delotvorniji.

Ukoliko razmišljate o holivudskom osmehu i želite da imate belje zube, obavezno se konsultujte sa stomatologom. Svako preterivanje može da vam izazove velike posledice po zdravlje, a vaš prirodni osmeh nikada nećete moći da vratite. I ne zaboravite da svakodnevno beljenje zuba spada u vrstu zavisnosti protiv koje se morate izboriti pre nego što uništite zdravlje.

(J.J)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.