7 razloga zašto vas bole grudi (FOTO) (GIF) (VIDEO)
Foto: Profimedia

dobra podrška je najvažnija

7 razloga zašto vas bole grudi (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Omiljeni ukras na telu svake žene su njene grudi, ali one ponekad mogu baš jako zaboleti. Uglavnom nema razloga za paniku, ali je dobro znati kako da to sprečite
Objavljeno:

3. Zbog pogrešnog grudnjaka

Pogrešna veličina grudnjaka vam može stvoriti neprijatan osećaj i zbog njega vas grudi mogu jako boleti. Ako vam je brushalter previše uzak, ili su vam korpice male, žice iz njega žuljaju vaše grudi i to vas boli. Ako nemate dobru podršku za grudi možete osetiti bol zbog same njihove težine. Pronađite odgovarajući brushalter i grudi će vas prestati.

foto: Profimedia

4. Zbog fibrocističnog tkiva u grudima

Fibrocistično tkivo u grudima, stvara česte probleme sa bolnim grudima, pogotovo pred ili za vreme ciklusa. Fibrocistično tkivo je neujednačeno, čvornato i ispunjeno je vodenim cistama, ali se ne povezuje sa rakom dojke. Fibrocistične grudi su jako osetljive na hormonske promene, zbog čega dolazi do bola u njima.

foto: giphy

5. Zbog pomeranja teških stvari

Ukoliko ste podizali teške stvari, pomerali nameštaj, nosili teške kese ili kutije može se desiti da vas jako zabole grudi. To se dešava zbog istezanja mišića ispod grudi. Ako ne vežbate redovno, mišći ispod grudi su opušteni i nežni, pa svaki veći fizički napor za njih se može manifestovati bolom.

foto: Shutterstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.