3 opasnosti koje donosi mokar kupaći kostim! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Lepo je govorila mama

3 opasnosti koje donosi mokar kupaći kostim! (FOTO)

Upale i infekcije često umeju da upropaste letovanje. Evo čega treba da se čuvate
Objavljeno: 15:43h

2. Gljivične infekcije

Infekcijama ovog tipa najčešće se možete zaraziti korištenjem bazena, a ređe u moru. Najugroženije su osobe koje jedu puno slatkiša, piju alkohol, imaju oslabljen imunitet, te su izložene stresu.

foto: Thinkstock

Kada je kiselost materice smanjena (pH veći od 4,2), tada se na intimno područje naseljavaju mikroorganizmi od spolja ili se povećava broj onih mikroorganizama koji su inače normalno prisutni u području polnog organa.

Gljivično oboljenje koje je ujedno i najupornije i najduže se leči uzrokovano je gljivicom kandida koja se može javiti i nakon korištenja antibiotika. Najčešći simptomi su crvenilo, svrab, otok i pojačani beličasti sekret.

3. Upala jajnika

foto: Thinkstock

Upala ovog tipa vrlo je česta za vreme boravka na moru, a simptomi upale jajnika popraćeni su bolovima u donjem delu stomaka, predelu levog, desnog ili oba jajnika, a ponekad se može da se javi i povišena temperatura.

Upala ovog tipa mora da se leči antibioticima koje će vam prepisati lekar, a možete je sprečiti tako što ćete izbegavati hladne napitke i hodanje bosi.

(Espreso.co.rs / Zadovoljna.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.