OTKRIVENA VEZA IZMEĐU KORONE I CIGARA: Pušači, ovo obavezno morate znati, a i svi vi koji ste u njihovoj blizini!
Pušači, Foto: Printscreen

oprez

OTKRIVENA VEZA IZMEĐU KORONE I CIGARA: Pušači, ovo obavezno morate znati, a i svi vi koji ste u njihovoj blizini!

SZO je istakla da pušači čine do 18 odsto hospitalizovanih pacijenata od korona virusa

Objavljeno:

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da je pušenje povezano sa većim rizikom od teškog oboljenja i smrti od koronavirusa kod pacijenata u bolnici, mada nije mogla da precizira koliko bi ti rizici tačno mogli da budu veći.

U naučnom podnesku, objavljenom ove nedelje, ta zdravstvena agencija UN razmotrila je 34 objavljene studije o povezanosti pušenja i kovida 19, uključujući verovatnoću zaraze, hospitalizacije, težine bolesti i smrti, prenosi AP.

SZO je istakla da pušači čine do 18 odsto hospitalizovanih pacijenata od korona virusa i da izgleda postoji značajna povezanost između toga da li su pacijenti pušili ili ne i težine bolesti koju su imali, tipa bolničke intervencije koja im je bila potrebna i rizika pacijenta od umiranja.

- Raspoloživi dokazi sugerišu da je pušenje povezano sa većom težinom bolesti i smrću kod hospitalizovanih pacijenata koji boluju od kovida 19 - navodi SZO i preporučuje ljudima da prestanu da puše, prenosi Tanjug.

U aprilu, francuski istražitelji objavili su malu studiju u kojoj su sugerisali da su pušači u manjem riziku od toga da se zaraze kovidom 19 i da planiraju da testiraju nikotinske flastere na pacijentima i zdravstvenim radnicima, ali su njihove nalaze doveli u pitanje mnogi naučnici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.