ČUVAJTE MASKE ZA SEBE, POČINJE DRUGI TALAS KORONE! Ovo je veoma važno saopštenje vlade!
Postoji rizik od nove cirkulacije virusa, Foto: Profimedia

koronavirus

ČUVAJTE MASKE ZA SEBE, POČINJE DRUGI TALAS KORONE! Ovo je veoma važno saopštenje vlade!

Nedostatak maski bio je glavni problem

Objavljeno:

Francuska vlada tražila je od svih kompanija da čuvaju zalihe zaštitnih maski za zaposlene za narednih 10 nedelja, u slučaju drugog talasa koronavirusa.

Ministar zdravlja te zemlje Olivije Veran rekao je da je važno da se poštuju te smernice. "Videli smo, naša zemlja nije bila dovoljno snadbevena maskama tokom prvog talasa", istakao je on.

Nedostatak maski bio je glavni problem u Francuskoj kada je virus besneo širom zemlje u martu i aprilu, podseća AP navodeći da je zbog toga podneto nekoliko tužbi protiv vlasti.

Vlada ohrabruje kompanije da kupuju od francuskih proizvođača tekstila, koji imaju mnoštvo maski pošto su, tokom pandemije, počeli da ih i sami prave na zahtev vlade.

"Postoji rizik od nove cirkulacije virusa", rekla je državna sekretarka za ekonomiju Agnes Panie-Runaše pred parlamentarnom komisijom.

Ona je dodala da vlada traži od kompanija da planiraju zalihe maski za narednih 10 nedelja i podseća "da sada imamo francuske proizvođače".

Francuska nacionalna zdravstvena agencija potvrdila je više od 300 žarišta korona virusa otkako je zemlja počela da se ponovo otvara 11. maja i navela da je polovina tih žarišta obuzdana.

U Francuskoj je korona virusom zaraženo 165.719 osoba, a preminulo je 29.861 ljudi, pokazuju podaci sajta Worldometers.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.