Ovu hranu nikako ne smete jesti na plaži! (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

šta sve nosite na more?

Ovu hranu nikako ne smete jesti na plaži! (FOTO) (GIF)

Lepo plavo more se širi pred vama dok pijuckate koktelčiće i šta biste još hteli... Pa da nešto da gricnete...
Objavljeno: 07:30h

2. Obroci na plaži ne treba da budu masni, slani ili kremasti kako vam na kraju ne bi pokvarili odmor. Čips na plaži jezabranjen baš kao i teški sendviči u koje se ubacuje pohovano meso, kremaste poslastice svakako treba izbegavati jer većina njih sadrži jaja koja su leti najčešći izvor zaraze bakterijom salmonelom.

foto: giphy

Savet: Čips od krompira ili jabuke će zadovoljit želju za grickanjem kao i bademi, orasi i lešnici koji neće vaše telo izgladnjivati već opskrbiti energijom. Poslastice možete sami da pripremite kod kuće, brzi suv kolač od čokolade je zdrav i izvrsan izbor.

foto: Profimedia

3. Ćevapčići, hamburgeri i pomfrit su uobičajena ponuda letnjih restorana. Umesto teških obroka koji će vas opteretiti i koji iako spremljeni u restoranima, nose potencijane bakterije, na plažu ponesete laganu hranu.

foto: giphy

Savet: Leti sve obiluje svežim voćem i povrćem čije nutritivne vrednosti svakako treba iskoristiti najbolje konzumirajući ih sveže. Brze salate u koje umesto mesa možete staviti žitarice ili ribu su super izbor.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.