Ovu hranu nikako ne smete jesti na plaži! (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

šta sve nosite na more?

Ovu hranu nikako ne smete jesti na plaži! (FOTO) (GIF)

Lepo plavo more se širi pred vama dok pijuckate koktelčiće i šta biste još hteli... Pa da nešto da gricnete...
Objavljeno: 07:30h

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Na odmoru ste, u daljini se prostire lepo plavo more, vazduh je svež i sve miriše tako nekako... na more. Uživanje biste poboljšali uživanjem u nekom zanosnom ukusu. Ipak pažljivo birajte šta ćete jesti jer nije sva hrana za nošenje na plažu.

Posle ovoga ćete piti mlaka pića! 3 najveće opasnosti koje se kriju u kockicama leda! (GIF)

Visoke letnje temperature kao i visoki stepen vlažnosti vazduha stvaraju idealne uslove za razmnožavanje bakterija koje su uzročnici trovanja hranom.

Da bi ste izbegli potencijalne zamke trovanja potrebno je da posebnu pažnju posvetiti tremičkoj obradi sirovog mesa i načinu njegova čuvanja.

Čuvajte se! Najveće greška koju baš svi rade po vrućinama (FOTO) (GIF)

foto: giphy

Nedovoljno pečeno meso može da sadrži štetne mikroorganizme, pa goveđe meso i njegove prerađevine, kao i pileće meso i jaja dobro skuvajte ili ispecite. Nakon pripreme poželjno je da hrana izvan frižidera bude unutra pola sata, ne više od toga. Temperatura u prenosnim frižiderima ne smije biti ispod 8 stepeni.

foto: profimedia

1. Na plaži izbegavajte da jedete paštete, salame ili gotova peciva s mesnim sastojcima. Osim što visoka temperatura pogoduje kvarenju ove namirnice nisu nutritivno bogate pa umesto da telo opskrbljuju potrebnom enegrijom one mu je oduzimaju.

foto: giphy

Savet: Dobar komad grilovanog mesa, sveže povrće, hleb i začini koje ste sami napravili su bolja opcija za zdrav i neopasan obrok na plaži. Ukoliko su vam namazi jednostavnije rešenje isprobajte humus ili slični namaz.

foto: profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.