OVU ZDRAVU HRANU NIKAKO NE SMETE DA JEDETE KADA IMATE GRIP! Produžiće vam OPORAVAK!
Mleko, ilustracija, Foto: Profimedia

OPREZ

OVU ZDRAVU HRANU NIKAKO NE SMETE DA JEDETE KADA IMATE GRIP! Produžiće vam OPORAVAK!

Nakon što se prehlada preleži, može da se nastavi sa normalnim unosom ove hrane, koja ima dokazane benefite po zdravlje!

Objavljeno: 23.02.2020. 12:54h
  • 7

Mnogobrojne namirnice koje su, inače, zdrave, najbolje je izbegavati dok traju simptomi prehlade i gripa. Umesto toga, najbolje je zameniti ih drugom vrstom hrane koja neće izazvati pogoršanje tegoba i otežati lečenje.

Nakon što se prehlada preleži, može da se nastavi sa normalnim unosom ove hrane, koja ima dokazane benefite po zdravlje.

Mlečni proizvodi

Sadrže laktozu koju želudac obrađuje zahvaljujući stomačnom enzimu. U slučaju dijareje, ovaj enzim se može potrošiti zbog upale, pa nije najbolja rešenje da tada unosite mlečne proizvode, koji mogu čak i da pojačaju simptome.

Koštunjavo voće

Ovi plodovi su bogati mastima, pa će organizmu biti potrebno više vremena da ih svari. To može da dovede do stomačnih problema i oduzme energiju koja je potrebna za borbu protiv bolesti.

Zato je najbolje da se ne jedu tokom početnih faza bolesti, kada je stomak osetljiv i postoji visoka temperatura.

Brokoli

Namirnica koja sadrži vitamine, ali je bogata vlaknima koja se teško vare. Kako gastrointestinalni trakt ne bi bio iritiran, jedite namirnice sa manje vlakana koje su lakše za creva.

Crvene paprike su lakše za stomak, a takođe su bogate vitaminom C, za koji se smatra da skraćuje trajanje simptoma prehlade.

Bonus video:

(Espreso.rs/Doktor u kući)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media