OVO JE TEMPIRANA BOMBA U KUPATILU! Opasnije je nego što mislite, a bez njega se NE MOŽE!
Kupatilo, Foto: Reddit / android_panda

užas!

OVO JE TEMPIRANA BOMBA U KUPATILU! Opasnije je nego što mislite, a bez njega se NE MOŽE!

Opasno!

Objavljeno: 17.07.2019. 19:34h
  • 13

Učestali incidenti sa ovim uređajem, koji su nedavno odneli nekoliko života, stvaraju strah kod stanovništva, međutim, stručnjaci ističu da je i bojler bezbedan ako se njime pravilno rukuje. Jedno je sigurno – mora se isključivati prilikom tuširanja.

Neispravni uređaji, nedovoljno dobro uzemljenje i nemar ljudi prilikom tuširanja mogu da dovedu do smrtnog ishoda.

- Sve počinje od uzemljenja – jasan je Mile Jovanović, električar.

- U stambenim zgradama se radi po propisima, pa radnici imaju stručni nadzor, što je veoma bitno. Kada pukne obloga koja štiti grejač u bojleru, tada nastupa uzemljenje, koje nas zaštiti od strujnog udara tako što nam “izbaci” osigurač. Međutim, kada je osigurač mijenjan “na svoju ruku”, eto još jednog problema.

Mali znaci koji pokazuju da bojler nije sasvim ispravan i da treba pozvati stručno lice su kapljanje, šuštanje vode u kazanu, kao pred vrenje na ringli, ili neispravan termostat.

- Čim čujete šuštanje, to znači da se nataložio kamenac, voda u bojleru ne smije da vri. Kada je bojler uključen, treba isključiti grejalice, fen za kosu – savetuje majstor Mile.

Dugme termostata nikada ne treba podešavati tako da bojler zaijava vodu do maksimuma. Tada se oko grejača stvara više kamenca.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media