JEŠĆETE IH UZ SVAKI OBROK: Evo šta se dešava sa vašim telom ako pojedete samo JEDAN KRASTAVAC NA DAN!
Kiseli krastavci, Foto: Shutterstock

ISPROBAJTE

JEŠĆETE IH UZ SVAKI OBROK: Evo šta se dešava sa vašim telom ako pojedete samo JEDAN KRASTAVAC NA DAN!

Uvrstite ga u svoj meni!

Objavljeno:

Gotovo da i ne postoji kuća u čijem se frižideru ne krije barem jedna teglica kiselih krastavaca. I dok je salata od svežeg povrća prilog broj jedan, ove kisele poslastice itekako bi se trebale naći u vašem meniju. Evo i zašto:

Kiseli krastavci sadrže veliku količinu vode, proteine, vrlo malo masnoće te prehrambena vlakna. Isto tako, ove kisele grickalice bogati su izvor minerala među kojima su i gvožđe, kalijum, natrijum i fosfor. Sadrže i vitamine poput vitamina C, A, B-6, B-12, riboflavin, niacin, i tiamin. Sve spomenute nutritivne vrednosti tako ovo jednostavno pripremljeno povrće čini vrlo zdravim i korisnim za naše telo, prenose beogradski mediji.

1. Snažan su antioksidans - štite telo od slobodnih radikala - nestabilnih hemikalija koje oštećuju stanice u našem organizmu.

2. Izvrstan su probiotik - balansiraju probavu te ubrzavaju stvaranje dobrih bakterija koje su ključan dio naše zdrave probave.

3. Čuvaju jetru - osim što poboljšavaju probavu, kiseli krastavci štite i jetru te joj pomažu da filtriraju toksine iz organizma.

4. Sprečavaju nastanak čira na želucu - čir je unutarnja rana na želucu, odnosno oštećenje membrane uzrokovano kiselinama. Kiseli krastavci štite želudac i sprečavaju nastajanje čireva.

5. Pomažu kod dijabetesa - istraživanje je pokazalo kako kiseli krastavci stabiliziraju nivo hemoglobina - proteina u crvenim krvnim stanicama koje prenose kiseonik. Kiselost krastavaca pomaže u kontroli dijabetesa.

Takođe, nervoza i anksioznost mogu biti umanjene konzumiranjem krastavaca i drugih fermentiranih namirnica, kao što je npr. ukiseljeni kupus.

BONUS VIDEO:

DA LI JE OVO MOGUĆE? Imala je lice deformisano od debljine, a onda je nastupila neverovatna promena! Evo šta se tačno dogodilo! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.