Perete DONJI VEŠ na 40 ili 60 stepeni u veš mašini? Kad ovo pročitate, NEĆETE VIŠE NIKAD!
Ukoliko veš nije dobro opran može prouzrokovati razne infekcije, Foto: Profimedia

MOŽE BITI OPASNO

Perete DONJI VEŠ na 40 ili 60 stepeni u veš mašini? Kad ovo pročitate, NEĆETE VIŠE NIKAD!

Osim što bi trebalo da uvek perete donji veš na visokoj temperaturi u mašini za veš, trebalo bi i da ga redovno menjate novim

Objavljeno:

Imate omiljene komade donjeg veša, šarene ili u boji? Verovatno ste onda barem jednom pomislili da ćete ih uništiti ako ih operete u mašini za veš na 90 stepeni. To je nešto o čemu zaista ne biste smeli da razmišljate već bi trebalo da mislite o zdravlju. Gaćice, bokserice, a posebno tange "naslanjaju" se na područje anusa, područja s kojeg lako možete preneti bakteriju Ešerihiju koli na područje vagine i mokraćnog kanala i tako podtsaći razvoj infekcije.

Filip Tijerno, profesor mikrobiologije na Univerzitetu Njujork objasnio je za Hafington Post da bakterija Ešerihija koli može da ostane na koži i nakon temeljnog pranja pa se tako lako prenese i na donji veš, a događa se i da ta bakterija ostane na gaćicama i nakon pranja u veš mašini.

Osim što bi trebalo da uvek perete donji veš na visokoj temperaturi u mašini za veš, trebalo bi i da ga redovno menjate novim. Nemojte nositi iste gaćice duže od dva dana, savetuje, a najbolje je svaki dan obući nove, čiste.

Najbolji način pranja gaćica je da na visokoj temperaturi s dodatkom izbeljivača kako biste uklonili sve bakterije s njih, a ako imate one omiljene koje nisu pogodne za pranje na visokim temperaturama, onda ih operite u toploj vodi s deterdžentom uz dodatak peroksida, dodaje Tijerno. BONUS VIDEO: URME SU NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVETU: Pogledajte deset razloga i ZAŠTO!

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.