BILA JE NA SAMRTI OPRAŠTALA SE SA PORODICOM: Nakon hemoterapije usledio ŠOK saznala da ipak NEMA RAK
Ilustracija, Foto: Profimedia

VIDEO

BILA JE NA SAMRTI OPRAŠTALA SE SA PORODICOM: Nakon hemoterapije usledio ŠOK saznala da ipak NEMA RAK

Zbog greške lekara primila je dve ture agresivne hemioterapije koja joj je uništila organizam.

Objavljeno:

Pre dve godine Lisa Monk (39) iz Teksasa osetila je jake bolove i odmah otišla kod lekara uverena da je u pitanju kamen u bubregu. Međutim, nakon detaljnih pretraga i CT skenera je utvrđeno da ima redak oblik kancera i da je u termalnoj fazi bolesti. Majka dvoje dece bila je potpuno slomljena kad su joj lekari saopštili da ima još samo 15 meseci života.

Lečenje hemoterapijom

Kako je Lisa ispričala za britanski San, masa joj je pronađena na slezini. Hiruškim zahvatom je uklonjena masa i poslata na patologiju gde je utvrđeno da ima rak.

- Dijagnostikovana mi je retka vrsta tumora krvnih sudova, a prema rečima lekara bila sam u termalnoj fazi bolesti. Bila sam sa mamom kada mi je lekar saopštio loše vesti. Samo sam tupo gledala u njega jer nisam mogla da progovorim od šoka. Doktor mi je objasnio da je u pitanju vrlo retka vrsta kancera krvnih sudova koji je pronađen u mojoj slezini i prema njegovim najoptimističnijim prognozama ostalo mi je 15 meseci života - ispričala je Lisa.

Ona ne krije da je bila uplašena ne samo za sopstveni život, već i kako da to saopšti svojoj porodici. - Sedela sam pored reke i razmišljala šta ću im reći. Na kraju sam skupila hrabosti i rekla da sam vrlo bolesna i da je stanje izuzetno loše. Moj muž je bio očajan, sin nije mogao da prihvati da sam bolesna, a naša ćerka je samo ćutala - prisetila se ona.

Lisa je ubrzo smeštena u bolnicu gde je započela prvu rundu agresivne hemoterapije zbog čega je izgubila kosu, obrve i trepavice. Usledila je nova tura citostatika od kojih je stalno povraćala. Smršala je, bila je slaba a koža joj je dobila srebrnkasti sjaj. Ali, tešila se da će na ovaj način možda dobiti još koji dan ili mesec života. Vreme je prolazilo, pa se Lisa opraštala sa porodicom svesna da joj nije ostalo još mnogo vremena.

Ali, novi šok usledio je kad je otišla na rutinsku kontorolu kod lekara. Ispostavilo se da je u pitanju lekarska greška i da zapravo nikad nije ni imala rak.

- Doktor me je zatrpavao raznim latinskim izrazima dok sam ga zbunjeno gledala ne shvatajući o čemu priča. A, onda mi je rekao da nemam rak. Bilo mi je čudno jer su njegove reči zvučale kao da je to nešto loše. Zbunjeno sam ga pitala zar to nije dobro, da li to znači da je hemoterapija delovala i da mi je pomogla da pobedim tumor. On je tupo zurio u mene i objasnio mi da zapravo nikad nisam ni imala rak. Bez reči sam gledala u njega ne verujući šta čujem - ispričala je Lisa.

Prema njenim rečima doktor se nije udostojio ni da joj kaže izvini. Uzela je raniji izveštaj sa patologije i pozvala muža.

- U prvom izveštaju je pisalo da ima kancer i na osnovu njega mi je prepisano lečenje hemoterapijom. Međutim, u drugom izveštaju patologa je navedeno da na osnovu testa slezine koju je bolnica dodatno uradila ispostavilo se da u mojoj slezini nije ni bilo malignih ćelija. U vreme kad su stigli ti rezultati ja sam već bila na hemoterapiji, ali mogli su da spreče drugu rundu citostatika - ogorčena je Lisa.

Iako joj je laknulo kad je saznala da ipak nema rak, razbesnela se kad je shvatila da je potpuno bespotrebno podvrgnuta hemoterapiji. Uz to još uvek plaća bolničke troškove za lečenje koje joj zapravo nije bila ni potrebna.

- Godinu dana posle svega i dalje sam besna.Zdravlje mi je narušeno, telo mi se još oporavlja od citostatika koje nikad nisam ni trebala da dobijam. Niko od lekara se nije udsotojio da mi se izvini zbog greške, a kamoli nešto drugo - zaključila je Lisa.

BONUS VIDEO:

01:41

MAJKA I SIN ZAJEDNO SE BORE SA KANCEROM! Ostala bez organa, a NAJGORE tek usledilo – oboleo i mališan (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Srećna republika / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.