GINEKOLOG SLAĐANA OSULA PALJBU PO INTIMNOJ NEZI ŽENA: Kad to uradite TAMO DOLE nema povratka - navući ćete BOLESTI
Dr Slađana Raović, Foto: Printscreen/youtube/Novo jutro

Obratite pažnju

GINEKOLOG SLAĐANA OSULA PALJBU PO INTIMNOJ NEZI ŽENA: Kad to uradite TAMO DOLE nema povratka - navući ćete BOLESTI

Danas postoji više nego ikad raznih preparata za intimnu regiju

Objavljeno:

Društvenim mrežama kruži mnogo lažnih mitova o va*inama, a nedavno se pojavio TikTok video klip sa receptom kako napraviti vaginalete kod kuće od kokosovog i eteričnog ulja čajaveca. Tu su i tvrdnje da stavljanje jaja od žada u ženski polni organ uspostavlja hormonalnu ravnotežu, reguliše menstruaciju i kontroliše bešiku. Šta je od ovog istina i da li je opasno sam eksperimentisati na ovaj način, gostujući u 150 minuta na Prva TV objasnila je ginekološkinja Slađana Raović.

"Moramo da se baziramo na zvaničnoj medicini. Va*ina ima određenu pH vrednost, tu se rade klinučke studije, farmacetui I tehnolozi rade posebne preparate. Sve te domaće radinosti ne bih komentarisala i nisam pristalica toga”, objasnila je ginekološkinja, a zatim se osvrnula na posledice.

Vagina
foto: Profimedia

"Kao prvo, možete da dobijete reakciju od tih biljnih preparata. Ne znači to što je biljno, da je za svakoga zdravo. Lekar preporučuje!", dodala je.

Postavlja se pitanje šta to možemo od kućnih radinosti da primenjujemo, a tiče se intimne higijene? Doktorka Slađan Raović ističe da ništa ne bi trebalo na svoju ruku da se uzima i primenjuje, već isljučivo po savetu ginekologa. Za to postoje brisevi koji dalje diktiraju terapiju.

"Kada se poremeti pH vrednost va*ine, teško kasnije može da se vrati. Dobre bakterije u njoj čuvaju va*inalnu floru i zdravlje žene. Ukoliko dođe do njihovog smanjenja, one su tada izložene infekcijama. U zavinosti da li je streptokoka, hlamidija, gljivična infekicja, može ozbiljno da se naruši zdravlje. Ne možemo na svoju ruku da se lečimo", upozorila je za kraj ginekološkinja i dodala da se ćelije u ženskom polnom organu regenerišu na svakih 96 sati.

BONUS VIDEO

01:17

ZBOG ČEGA ŽENE NE OSTAJU TRUDNE VIŠE OD JEDNOG PUTA? Ginekolog obelodanio: Nisu finansije, ZBOG OVOGA SA TRUDNICE NAJUGROŽENIJE!

(Espreso/mondo/T.B./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.