OVIH 15 NAMIRNICA MOŽETE JESTI DO MILE VOLJE: A nećete se ugojiti!
Foto: Thinkstock

zdravlje pre svega

OVIH 15 NAMIRNICA MOŽETE JESTI DO MILE VOLJE: A nećete se ugojiti!

Naučnici su identifikovali ukupno 15 vrsta namirnica čijom konzumacijom se ne možete ugojiti sve i da želite
Objavljeno: 09:44h

6. Jedna velika rotkvica sadrži tek jednu kaloriju, a da bi je telo probavilo potrebno je bar tri kalorije. Izvrstan je izvor vitamina C, a zahvaljujući svojim svojstvima podstiče sagorevanje masnih naslaga u telu.

7. Oko 100 g šampinjona sadrži 18 kalorija, a telo potroši oko 55 kalorija dok ih razgradi. Od svih gljiva, šampinjoni su najbogatiji proteinima, a odličan su izvor riboflavina, selena i inulina te ne sadrže skrob.

8. Samo je 20 kalorija u 100 grama kupusa, a da bi ga telo razgradilo potrebno mu je i trostruko više kalorija. Za kuvani kupus telo će potrošiti dvostruko više. Odličan je izvor vitamina C, betakarotena i vitamina A, kao i minerala.

foto: Profimedia

9. Jabuka srednje veličine sadrži oko 100 kalorija, a telo potroši oko 120 kalorija da bi je razgradilo. Osim toga, jabuke su zasitne i odličan odabir voća za doručak jer pokreću metabolizam. Bogate su vitaminom C i antioksidansima te deluju na snižavanje lošeg holesterola.

10. Zelena salata sadrži oko osam kalorija, a kako se većinom sastoji od vode telu je potrebno i trostruko više energije u obliku kalorija da bi je razgradilo. Bogata je gvožđem, magnezijumom i vitaminima te je nezaobilazan dodatak svakoj zdravoj prehrani.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.