Najeo si se, pa te sad boli stomak? 3 saveta kad hrana počne vas da jede! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

a torta?

Najeo si se, pa te sad boli stomak? 3 saveta kad hrana počne vas da jede! (FOTO) (GIF)

Kad preterate sa hranom i imate osećaj kao da ćete pući probajte neki od ovih lekova i olakšajte svom želudcu
Objavljeno:

Menta čini čuda - pijte najmanje tri šoljice čaja od mente, koji smete da pomešate s kamilicom ili gospinom travom. Metvica ili menta lekovito deluje na želudac i probavu tako što smiruje creva, smanjuje nadutost od nakupljenih gasova, a ujedno ima i antibakterijska i antivirusna svojstva.

foto: profimedia

Smanjite unos kafe i drugih kofeinskih pića i izbegavajte izvore stresa, koliko god je to moguće. Pušenje može pogoršati stanje "uznemirenog" želudca.

foto: giphy

Lagano se krećite - kad god ste u prilici da se pokrenete, učini to. Nakon prejedanja prvi je poriv da prilegnete i zadremate ili kukate zbog previše pojedene hrane. Ali, duže ležanje može pogoršati nelagodu, gorušicu i refluks kiseline. Krećite se, prošetajte, ali nemojte se naprezati i izbegavajte oštrije vežbanje dok probava ne obavi svoj posao.

foto: profimedia

Bonus video:

15 ideja kako da vam spavaća soba izgleda spektakularno!

Spavaća soba ima važnu ulogu u vašoj kući, a mnogima je to i omiljena prostorija u njoj. Zato joj i treba najbolji dizajn u kom ćete uživati i moći da se opustite. Ako mislite da vam treba mnogo vremena i novca da bi vaša soba izgledala ovako luksuzno, prevarili ste se. Samo izmenite poneki detalj, promenite boje zidova i malo osvežite nameštaj farbanjem, i to je sve. Evo 15 super ideja kako da vam spavaća soba izgleda savršeno!

(Espreso.co.rs / Izvor: zdravakrava.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.