KAKVA VEST! Vitamin C ubija rak, potvrdili naučnici!
Foto: Stock

SVIMA JE DOSTUPAN

KAKVA VEST! Vitamin C ubija rak, potvrdili naučnici!

Nobelovac Linus Pauling je ranije otkrio da vitamin C može biti korišćen u lečenju karcinoma, a terapija tim vitaminom je za 25 odsto smanjila smrtnost karcinoma dojke kod pacijentkinja u Japanu
Objavljeno:

- Analizirali smo efekat niza prirodnih supstanci na matične ćelije karcinoma, uključujući silibinin iz mlečnih namirnica i neke sastojke iz derivata pčelinjeg meda, ali daleko najbolje rezultate postiže vitamin C. To je jeftini, prirodni, neškodljivi i lako dostupni resurs koji bi mogao postati važno oružje u borbi protiv opakih karcinoma - rekao je Majkl P. Lisanti.

Istraživanje je pokazalo i veliki potencijal eksperimentalnog leka FK866 i antibiotika actinonina.

Nobelovac Linus Pauling je ranije otkrio da vitamin C može biti korišćen u lečenju karcinoma, a terapija tim vitaminom je za 25 odsto smanjila smrtnost karcinoma dojke kod pacijentkinja u Japanu. Međutim, poslednje istraživanje britanskih stručnjaka je otkrilo konkretno da vitamin C sprečava energetske procese unutar ćelijske mitohondrije karcinoma.

- Ovo je još jedan dokaz da vitamin C i druge netoksične supstance mogu imati ulogu u borbi protiv karcinoma. Rezultati su obećavajući - rekla je Gloria Bonučelli, vođa istraživačkog tima sa Salford univerziteta.

(Espreso.co.rs / Kurir)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.