Jabukovo, vinsko, alkoholno sirće... U čemu je razlika? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

koje vi koristite?

Jabukovo, vinsko, alkoholno sirće... U čemu je razlika? (FOTO) (GIF)

Osim što salati daje bolji ukus, sirće pomaže probavi i ima niz zdravstvenih prednosti, značajno smanjuje udeo holesterola i triglicerida u krvi...
Objavljeno:

Vinsko sirće, posebno ono od crnog vina, je jak antioksidans. Crno vino sadrži resveratrol, supstancu koja se nalazi u crnom vinu i koje mu daje boju, ima snažno antioksidantno dejstvo. Belo vinsko sirće ima blaži ukus, za razliku od crvenog vinskog sirćeta koje zbog tanina iz ljuske grožđa ima bogatiju, intenzivniju aromu. Što je vino kvalitetnije biće kvalitetnije i vinsko sirće. Vinsko sirće mora da sadrži najmanje četiri procenta sirćetne kiseline, a kiselost od pH 3,2-3,6.

foto: Thinkstock

Vinsko sirće ima karakterističan miris, crvenkaste je ili žute boje, što zavisi od vina koje se koristilo.Vinsko sirće ima i jaka antibakterijska svojstva pa se od davnina koristi kao narodni lek za bolesti i povrede. Osim kao začin u salati ili sastojak pri pripremi umaka, preliva, supa ili kao dodatak glavnim jelima, vinsko sirće je poznato po protivupalnom ili antiseptičkom dejstvu. Koristi se i kao sredstvo za dezinfekciju, ispiranje rana, kod upala i povišene temperature…

foto: profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.