Jabukovo, vinsko, alkoholno sirće... U čemu je razlika? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

koje vi koristite?

Jabukovo, vinsko, alkoholno sirće... U čemu je razlika? (FOTO) (GIF)

Osim što salati daje bolji ukus, sirće pomaže probavi i ima niz zdravstvenih prednosti, značajno smanjuje udeo holesterola i triglicerida u krvi...
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iako ih verovatno svakodnevno koristite, sigurno ste se zapitali kad je bolje koristiti vinsko, a kad jabukovo sirće. Osim što salati daje bolji ukus, sirće pomaže probavi i ima niz zdravstvenih prednosti. Istraživanja su pokazala da sirćetna kiselina značajno smanjuje udeo holesterola i triglicerida u krvi, a utiče i na snižavanje krvnog pritiska.

ALERGIČNI STE NA GLUTEN?! 7 žitarica u kojima možete uživati do mile volje! (FOTO) (GIF)

U kuhinjama se najčešće susreću tri vrste sirćeta: jabukovo sirće, vinsko i alkoholno sirće. Sve vrste sirćeta imaju široku primenu u domaćinstvu.

foto: profimedia

Alkoholno ili belo sirće se najviše koristi za čišćenje ili konzerviranje hrane, a vinski i jabukovo sirće imaju reputaciju namirnica koje su dobre i za zdravlje. Kao što mu samo ime kaže, vinsko sirće sepravi od vina, belog ili crnog i prepuo je kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa i bakra.

foto: profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.