3 gorke istine o strijama koje će vam uštedeti vreme i novac (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

najveći ženski neprijatelj

3 gorke istine o strijama koje će vam uštedeti vreme i novac (FOTO) (GIF)

Na njihovu pojavu možete delimično uticati, ali kada se stvore teško ih je ukloniti, mogu da nastanu i tokom odrastanja zbog naglog rasta, gojenja i mršavljenja
Objavljeno:

2. Kreme i losioni imaju malo dejstvo

Kvalitetnom i doslednom pripremom kože kremama, uljima i losionima za telo možete da sprečite nastajanje strija, u trenutku kada se one pojave na koži, ovakvi preparati više nisu toliko delotvorni.

foto: Shutterstock

Kreme i losioni protiv strija mogu zagladiti, nahraniti i osvežiti kožu, što strije može učiniti manje vidljivima, ali ih neće potpuno ukloniti pa će one i dalje ostati na koži.

foto: giphy

3. Starim strijama nema spasa

Strije pod nazivom ‚‚striae alba", koje ste dobili toko odrastanja ili nagle promene težine je skoro nemoguće zakamuflirati pa ih jednostavno morate prihvatiti kao deo našeg tela, tek nastale strije, koje se najčešće pojavljuju tokom trudnoće još uvek se mogu vizuelno sakriti.

foto: Thinkstock

Reč je o strijama naziva ‚‚striae rubra" koje zbog brojnih vidljivih kapilara, imaju crvenu ili ljubičastu boju. Ovakve sveže strije se mogu ublažiti laserskim tretmanom koji će ukloniti vidljivu boju i maksimalno izgladiti tek nastale pukotine na koži.

Bonus video:

Jedemo je svakog dana, a nismo svesni koliko je ta namirnica opasna po zdravlje! Verovatno ste već više puta čuli da pšenica nije dobra za vaše zdravlje, ali ste nastavili da jedete proizvode koji se prave od njenog brašna.

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.