Kako da odaberete pravi puder za svoj tip kože? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

lepši ten

Kako da odaberete pravi puder za svoj tip kože? (FOTO) (GIF)

Kada nađete puder koji vam odgovara, odaberete nijansu koja je namenjena vašem prirodnom tenu i uvek ga dobro razmažite

Objavljeno: 18:22h

3. Mineralni make up

Većina šminke se smatra mineralnom jer se baza sastoji od istih sastojaka kao i oksida gvožđa. Ali prava mineralna šminka u sebi nema parfeme, alkohol, konzervans, ulja ili hemijske boje. Mineralna šminka je najčešće u obliku pudera i pruža laganu pokrivenost.

Mineralni puder je idealan za žene s masnijom kožom ili kožom sklonom aknama jer mineralna priroda pudera onemogućava pojavu bakterija.

foto: pixabay.com

Pre nanošenja mineralne šminke potrebno je dobro hidratizovati kožu, pogotovo ako je suva jer svakodnevno korišćenje ovog pudera pojačava ljuštenje kože.

foto: giphy

4. Puder u kamenu

Suvi, stisnuti puder koji tipično ima svilenkast mat efekat, a pruža prozračnu pokrivenost lica. Dobar je za žene koje imaju mešovitu i normalnu kožu jer sam puder skuplja višak ulja s lica ne sušeći kožu.

- Lagano pokriva nepravilnosti na koži. Najbolje ga je nanositi punom četkicom da biste biste mogli da stanete i pogledate da li je pokrivenost dovoljna i ako nije, naneti još pudera. Dobar je za brzo popravljanje šminke, a ako koristite tamniju nijansu možete ga koristiti i za konturisanje - kaže Gilbert Soliz, šminker za ‚‚Marc Jacobs Beauty".

foto: pixabay.com

Ako se puno znojite ili imate masnu kožu, krajnji efekt bi mogao izgledati kao da imate glazuru na licu, ali lakoća nanošenja pudera u kamenu je idealna za brzinske popravke tokom dana.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.