Kako da odaberete pravi puder za svoj tip kože? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

lepši ten

Kako da odaberete pravi puder za svoj tip kože? (FOTO) (GIF)

Kada nađete puder koji vam odgovara, odaberete nijansu koja je namenjena vašem prirodnom tenu i uvek ga dobro razmažite

Objavljeno: 18:22h

Voliš da nosiš crno? Onda je ovih 16 manikira kao stvoreno za tebe! (FOTO)

Za savršen ten je važna dobra podloga, a nju možete napraviti samo ako odaberete pravi puder koji je namenjen vašoj koži. Podloga najviše zavisi od toga da li vam je koža masna ili suva. Ukoliko nanesete puder koji vam nije odgovarajuć, on će se brzo skinuti i ispod njega će se pojaviti masni sjaj.

Osim toga, on vam može i zapušiti pore, što doprinosi starenju kože ili pravljenju bubuljica. Takođe je bitno i da kada nađete puder koji vam odgovara, odaberete nijansu koja je namenjena vašem prirodnom tenu. Puder uvek dobro razmažite da se ne poznaje da ga imate.

foto: giphy

1. Krema u boji

Lagana i fina krema koja ima dvostruki učinak - neguje i pokriva nepravilnosti na koži.

Posebno je dobra za žene sa suvom kožom. Uzmite na prst malo kreme u boji i namažite ju kao i običnu kremu.

foto: profimedia

- Ako već imate dobru kožu i samo želite da izjednačite ton lica, ovo je savršena vrsta pudera za vas. Uz pokrivanje će vam pružiti i dodatnu vlagu za lice, što je iznimno dobro u jesen kad se snižavaju temperature, a koža vam treba dodatnu hidrataciju - objašnjava šminkerka Kirin Bhati.

Ako tražite dugotrajni puder koji će izdržati ceo dan, onda krema u boji nije za vas.

foto: giphy

2. Puder - krema

Puder - krema zapravo je balzam za lepotu i malo duže pokriva lice od kreme u boji. Obično ima SPF faktor i pina je antioksidansima i vitaminima kojih obično ima u kremama za lice.

Rešava dva problema odjednom - vlaži kožu i postojana je kao podloga za šminku. Formula za puder - kremu u sebi sadrži i sastojke koji se koriste u antiejdž kremama i u kremama protiv akni i crvenila.

foto: pixabay.com

- To je za devojku koja ima zauzet ili stvarno aktivan stil života, ali i dalje želi da se brine o svojoj koži. Osim toga, pogodna je za sve vrste kože - kaže Lori Tejlor Dejvis, glavna šminkerka u Smešboksu svetski poznatoj kozmetičkoj kompaniji.

Puder - krema nema toliko nijansi u ponudi kao tečni puder, pa ponekad se može činiti da krema i boja kože nisu iste.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.