OVU OGRLICU NOSE SVE ŽENE LETI, A NEMAJU POJMA OD ČEGA SE PRAVI: Evo životinje od koje potiče, NIJE PRIJATNO za oko
Ogrlica od školjki, Foto: Printscreen/ Instagram/ cp_nakit

poreklo

OVU OGRLICU NOSE SVE ŽENE LETI, A NEMAJU POJMA OD ČEGA SE PRAVI: Evo životinje od koje potiče, NIJE PRIJATNO za oko

Svi imamo odevne predmete na sebi, nakit čak, a retko kad se zapitamo odakle dolazi, možda ne bi bilo loše da se zapitamo

Objavljeno:

Ne znamo često ko nam je šio odeću, koja kompanija proizvodi, koje su etičke vrednosti te kompanije i kako se one poklapaju sa našim vrednostima. Možda ne bi bilo loše da se informišete, pre nego što kupite neki komad garderobe.

Popularna ogrlica sa belim školkicama koja je doživela pravi bum poslednjih godina takođe ima svoje poreklo. Naime ova školjka potiče od morskog stvorenja koje nije ni mali prijatnog izgleda, a vrsta ima baš mnogo, od manjih do većih.

Jedna devojka je na TikToku objavila video u kome je pokazala kako izgleda ova životinja, pa dok je još uvek živa, pogledajte video:

@california.shelling Depending on when you spot a Chestnut Cowrie, ir can look very different! #sealife #seashell #beachcombing #tidepooling ♬ original sound - California.Shelling

U zavisnosi gde pronađete ovu životinju ona može izgledati poitpuno drugačije, i to uglavnom zavisi od toga da li je na suvom ili u moru/ okeanu. Naravno, ovo ne treba da vas spreči da nosite vaš omiljeni komad nakita, samo da vas informiše, odakle on dolazi.

Majka Priroda zaista ume da napravi čudo kada je u pitanju živi svet, da li ste videli ovo jaje u obliku vadičepa i znate li kojoj životinji priprada, uopšte nije naivno.

RADOVANA U GRČKOJ TRAŽI I GINISOVA REKORDERKA Belić: Brod na koji se ukrcao jedan je od boljih, MALE SU ŠANSE DA JE PAO U MORE:

05:09

RADOVANA U GRČKOJ TRAŽI I GINISOVA REKORDERKA Belić: Brod na koji se ukrcao jedan je od boljih, MALE SU ŠANSE DA JE PAO U MORE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.