ODUVEK VAS PRIVLAČE ZAUZETI MUŠKARCI? Otkriveno zašto žene padaju na njihov šarm
Ilustracija, Foto: Shutterstock

ISTRAŽIVANJE

ODUVEK VAS PRIVLAČE ZAUZETI MUŠKARCI? Otkriveno zašto žene padaju na njihov šarm

Studentkinjama je pokazana fotografija muškarca i u grupi kojoj je rečeno da je zauzet za njega se zainteresovalo čak 90 posto njih

Objavljeno: 18.06.2019. 22:03h
  • 12

Studentkinjama je pokazana fotografija muškarca i u grupi kojoj je rečeno da je zauzet za njega se zainteresiralo čak 90 posto njih.

Oženjeni ili muškarci u ozbiljnim vezama stvarno imaju ono nešto što ih često ženama čini privlačnijima od slobodnih.

Jedna od poslednjih studija koja se bavila ovim pitanjem provedena je 2018. godine na Univerzitetu u Oklahomi te je potvrdila tvrdnju da su zauzeti muškarci ženama privlačniji.

Studentkinjama je pokazana fotografija muškarca i u grupi kojoj je rečeno da je zauzet za njega se zainteresovalo čak 90 posto njih, dok je u grupi koja je mislila da je slobodna interes pokazalo tek 59 posto studentkinja, piše u studiji objavljenoj u časopisu New Scientist.

Naravno, tu se ne radi samo o fizičkom izgledu već i o nekim specifičnim osobinama zbog kojih žene, iako znaju da je to pogrešno, često padaju na muškarce koji “nisu na tržištu”, a evo i što je najčešće presudno:

Ne boje se pokazati osećanja – nije lako pronaći muškarca koji će biti toliko iskren i otvoren s vama da mu neće biti problem pokazati svoje prave osećaje. Ali, žene često imaju dojam da ljudi u braku jedno pred drugim ne skrivaju ništa, pa ni svoje emocije, pa ih oženjeni muškarci posebno privlače, prenosi Metroportal.hr.

Prihvataju odgovornost – iako brak ne podrazumeva nužno i odgovornost, statistika je na strani muškaraca koji su izrekli “sudbonosno da”. Brojna istraživanja potvrdila su da je većina oženjenih muškaraca zaposlena i jako odgovorna kada je u pitanju porodica. Iako to nije uvek slučaj, ova osobina ženama je jako pozitivna i privlačna.

Spremni su za ozbiljnu vezu – slobodnim ženama koje su u potrazi za ozbiljnom vezom, oženjeni muškarci čine se privlačnijima upravo zbog činjenice da su se bili spremni da se  vežu za jednu ženu do kraja života.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/fokus.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media