ŽIVITE ZAJEDNO, A NISTE U BRAKU? Mogla bi da vas sustigne ova POSLEDICA!
Mnogi se pre braka odlučuju na zajednički život, Foto: Profimedia

DOBRA IDEJA, ILI IPAK NE?

ŽIVITE ZAJEDNO, A NISTE U BRAKU? Mogla bi da vas sustigne ova POSLEDICA!

Istraživanje je pokazalo dam li je to pametna ideja

Objavljeno:

Zajednički život pre braka mnogi nazivaju svojevrsnim testom koji pokazuje koliko ste zaista kompatibilni sa svojim partnerom.

Međutim, The Journal of Family Psychology objavio je istraživanje koje je pokazalo da to ipak nije toliko dobra ideja.

Naime, naučnici su potvrdili pretpostavku da parovi koji žive zajedno pre braka imaju čak dvostruko veću stopu razvoda nego oni koji to ne čine.

Na pitanje zašto je to tako naučnici su odgovorili: "Pretpostavljamo da je rezultat takav kakav je jer se parovi koji već žive zajedno često odluče na brak samo zato što već dele životni prostor. Ne uzimaju u obzir sve bitne aspekte koji utiču na dugoročan zajednički život, a sama činjenica da to razdoblje smatraju testom ukazuje na manjak poverenja i stabilnosti u vezi."

Jedna od istraživačica Galena Roades dodala je da zajednički život kao test nije potreban da biste shvatili da li možete da živite s nekim, već da to možete shvatiti iz samog ponašanja vašeg partnera i njegovih navika.

BONUS VIDEO: POSLE OVOG SNIMKA PONOVO ĆETE SLASNO JESTI ŠARGAREPU! Panda to sa takvim uživanjem radi, da će vam krenuti voda na usta! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.