MATEMATIČKA LJUBAVNA FORMULA: Da li znate koja razlika u godinama između partnera je IDEALNA ZA VEZU ILI BRAK?
Za vezu i za brak postoji matematička formula, koja se krije u razlici u godinama, Foto: Profimedia

DOKAZANO

MATEMATIČKA LJUBAVNA FORMULA: Da li znate koja razlika u godinama između partnera je IDEALNA ZA VEZU ILI BRAK?

Prema istraživanju sprovedenom na 3.000 žena i muškaraca širom Evrope, postoji formula koja povećava šanse za uspeh veze ili braka

Objavljeno: 09:52h

Kako bi veza između životnih partnera uspela i bila kvalitetna u nju je potrebno ulagati puno truda, s partnerom razgovarati otvoreno i biti spreman na odricanje. Ipak, čini se da i za vezu i za brak postoji matematička formula, koja se krije u razlici u godinama.

Kvalitetna veza i odnos između partnera zavise od niza faktora. Razumevanje, odricanje, požrtvovnost i naravno, ljubav, ključni su za uspeh svakog braka i veze, ali čini se da se kvalitet veze može meriti i u brojkama.

Naime, prema istraživanju sprovedenom na 3.000 žena i muškaraca širom Evrope, postoji formula koja povećava šanse za uspeh veze ili braka. Reč je o razlici u godinama između partnera koja, kako tvrde naučnicii, ima idealnu brojku.

Prema objašnjenju psihologa, veza u kojoj je muškarac stariji od žene pet godina ima najveće šanse za uspeh. Suprotno tome, veze u kojima je muškarac stariji 20 godina ili više imaju najmanje šanse za kvalitetan zajednički život.

Veza u kojoj je muškarac stariji od žene pet godina ima najveće šanse za uspeh
Veza u kojoj je muškarac stariji od žene pet godina ima najveće šanse za uspeh foto: Pixabay

Dokazano je da žene emotivno sazrevaju mnogo pre muškaraca pa je razmak od 3 do 5 godina dovoljan da bi partneri bili na istom emocionalnom nivou.

S druge strane, partneri različitih generacija će sigurno imati različite poglede na životne vrednosti, drugačije ukuse i stavove, zbog čega s vremenom može doći do nerešivih nesuglasica.

BONUS VIDEO: Espreso anketa - Ko treba da bude novi gradonačelnik Beograda?

(Espreso.co.rs/Zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.