Zašto se ljubimo? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

dodirni me usnama

Zašto se ljubimo? (FOTO) (GIF)

Prosečna osoba provede 20.160 sati života ljubeći se, a svetski rekord za najduži poljubac na svetu - bez prekida, iznosi 58 sati 35 minuta i 58 sekundi
Objavljeno:

Napravljeno je i istraživanje u kom su ženama dali majice koje su nosili njima nepoznati muškarci. Morale su da ih dobro pomirišu i po mirisu majice da odaberu jednog muškarca koji im se čini najprivlačnijim. Skoro sve su izabrale onog koji je imao najrazličitiji genetski kod od njih samih. Tako su podsvesno zapravo izabrale oca svoje buduće dece koji je najsavršeniji. Naime, poznato je da su deca zdravija ako se genetski kodovi roditelja različiti.

foto: giphy

Različito doživljavamo poljupce

Istraživači sa Univerziteta Olbani iz SAD-a otkrili su da muškarci i žene različito doživljavaju ljubljenje. U fazi udvaranja, većina žena neće pristati na seks ako se pre toga nisu ljubile s partnerom. Muškarcima poljupci nisu presudni za seks.

foto: Profimedia

Takođe, muškarci su ti koji prvi počnu s francuskim poljupcem. Pretpostavljaju da to rade zato jer pljuvačka sadrži muški polni hormon testosteron, pa preko pljuvačke pokušavaju saznati koliki je nivo estrogena (ženskog polnog hormona) kod partnerke.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.