OVO JE GARANTOVANO NAJBOLJA POZA ZA PRODUŽENI ORGAZAM: Svaku ženu vodi do pravog VRHUNCA očas posla - nema greške
Ilustracija, Foto: Profimedia

nauka kaže baš ovo

OVO JE GARANTOVANO NAJBOLJA POZA ZA PRODUŽENI ORGAZAM: Svaku ženu vodi do pravog VRHUNCA očas posla - nema greške

Iako se misionarska poza često karakteriše kao najdosadnija, nauka tvrdi da upravo nju žene treba da biraju ako se nadaju orgazmu

Objavljeno:

Naime iako je internet pun saveta kako zadovoljiti ženu u krevetu, ovo je za sad jedini naučno dokazani, kaže dr Laurie Mintz, autorka knjige o ženskom orgazmu „Becoming Cliterate: Why Orgasm Equality Matters – And How to Get It“.

A da žene s tim imaju problem pokazalo je nekoliko studija tokom vremena; jedna je tako sprovedena pre par godina na 800 američkih studenata, a rezultati kažu da žene tokom seksa orgazam dožive svega 39 odsto vremena, dok kod muškaraca to 91 odsto vremena koje provedu vodeći ljubav.

Seks
foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Iako ponekad naravno i odglume kako bi poštedele partnerova osećanja, žensko zadovoljstvo nije tajanstvena i nedokučiva stvar i svima bi trebalo biti poznato da ne može svaka žena doživeti orgazam od penetrativnog seksa.

To je potvrdilo i jedno istraživanje koje kaže da žene češće dosegnu vrhunac u krevetu s drugim ženama nego s muškarcima; a druga studija kaže da gotovo 80 odsto žena ne može do klimaksa bez stimulacije klitorisa.

Da bi proverili koja je za to najpogodnija poza, u ovoj su studiji istraživači iz privatne ginekološke klinike New H Medical u Njujorku ispitanicama pratili dotok krvi u klitoris za vreme seksa u različitim pozama; uključujući misionarsku, kaubojku (licem u lice) i pseću pozu.

Seks
foto: West Coast Surfer / Mood Board / / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na njima su, kažu, koristili ultrazvučni skener i njime otkrili da se klitoris najviše puni krvlju; što je ključno za orgazam, baš u misionarskom položaju.

– Iako mnogi govore o tome zašto je koja poza dobra, malo je naučnih istraživanja koja procenjuju vezu između različitih seks položaja i ženskog orgazma – rekla je za Metro dr Kimberley Lovie, dodajući i da se najmanje uspešnom za taj cilj pokazala pseća poza.

BONUS VIDEO

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/danas/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.