EVO KAKO DA JOJ ORGAZAM TRAJE DUŽE OD 20 SEKUNDI: Doktorka sve otkrila, isprobajte ove 3 TEHNIKE
Seks, Foto: Profimedia

SJAJAN UŽITAK

EVO KAKO DA JOJ ORGAZAM TRAJE DUŽE OD 20 SEKUNDI: Doktorka sve otkrila, isprobajte ove 3 TEHNIKE

Ovo svaki muškarac mora da zna

Objavljeno: 12:06h

Kad se govori o fiziologiji orgazma, žene su tu svakako bolje prošle – njihovi orgazmi traju duže nego kod muškaraca (oko 3 sekunde), a da ne pričamo kako uz dovoljno truda mogu ih postići nebrojeno, piše Mirror.

– Kad je žena seksualno zadovoljena, oseća se fantastično jer čini nešto dobro za sebe, a svoje dobro raspoloženje lako prenosi i drugima – kaže dr. Andrea Pennington.

Ona smatra da bi žene trebale imati minimalno tri orgazma nedeljno, čije su dobrobiti brojne – od zdravstvenih do psihičkih.

Ali uprkos fizičkoj prednosti postizanja višestrukih orgazama, negativna je strana to što na svaka tri orgazma muškarca dolazi jedan ženski i to trebamo menjati, smatra dr. Pennington.

seks
foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Što se događa u telu žene za vreme orgazma? Da bi ih znali da produžite, trebamo shvatiti kako ženski orgazmi funkcionišu. Prilikom seksualnog uzbuđenja povećava se krvotok prema genitalijama. Ogroman broj nervnih završetaka u karlici, zadnjici i bedrima se zategne, a kada dosegnete vrhunac, telo ispušta napetost u nizu ugodnih talasa u intervalima od 0,8 sekundi. Veliki orgazam mogao bi se sastojati od 10-15 talasa, a mali 3-5.

U međuvremenu, vaš se mozak u potpunosti fokusira na osetila u izmenjenom stanju svesti. Nijedna druga prirodna stimulacija nije sposobna stvoriti ovaj nivo intenzivne koncentracije – tokom orgazma gubimo svest o zvukovima i mirisima oko nas. Prosečni orgazam traje od šest do 30 sekundi.

Kako doći do 20 sekundi Ako smatrate da su vam orgazmi kratki i slatki, isprobajte sledeće savete kako bi ih produžili. Jedna od tehnika je tzv ‘edging’ odnosno dolazak do samog ruba orgazma i potom povlačenje. Ponavljanje ovog dva ili tri puta stvara jači i duži orgazam kod 65 odsto žena.

Druga je tehnika pauziranje. U njoj odmaknite ruku ili penis partnera kad osećate da se orgazam približava. Ohladite se minutu dve i nastavite s aktivnostima.

Dobra metoda je i metoda distrakcije – stvorite iznenadna ometanja kod približavanja orgazmu, na primer, pokušajte tapkati unutrašnju stranu bedra, a kad to ponovite par puta, orgazam koji će uslediti bi trebao biti znatno duži.

– Istraživanja pokazuju da jedna od 20 žena nikad nije doživela orgazam. Sve žene mogu da ga dožive, samo ne znaju kako. Osamdeset odsto orgazma povezano je s psihološkim problemima – zabrinutošću zbog izgleda, prošlih iskustava i religioznim i kulturnim programiranjem. Svi oni mogu imati udeo u tome možete li postići vrhunac – objašnjava dr. Pennington.

Orgazam
foto: Profimedia

Stoga ona predlaže puno istraživanja vlastitog tela, tehnika opuštanja poput meditacije i postupnog zbližavanja s partnerom i otvorenu komunikaciju o orgazmu.

Poteškoće s orgazmom u menopauzi Nivo estrogena i testosterona niži je tokom menopauze, što znači da mnoge žene primećuju smanjen libido.

– Nizak estrogen može uzrokovati bolnu vaginalnu suvoću, što znači da može biti teže doživeti orgazam – kaže dr. Andrea.

U tu svrhu savetuje korišćenje hormonalne terapije, kao i obavezno korišćenje lubrikanta te izvođenje Kegelovih vežbi za jačanje dna karlice, prenosi 24sata.hr.

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.