OVDE JE "A" TAČKA NA ŽENI: Ceo život ste stimulisali pogrešnu, doživeće VRHUNAC ZA PAMĆENJE
Orgazam, Foto: Profimedia

DOBRO JE ZNATI

OVDE JE "A" TAČKA NA ŽENI: Ceo život ste stimulisali pogrešnu, doživeće VRHUNAC ZA PAMĆENJE

A-tačka ne pruža isti užitak kod svake žene. Zato je važna komunikacija s partnerkom i jasno i glasno izražavanje svojih želja...

Objavljeno: 14:12h

Reč je o tehnici koju ne podučavaju u školi, ali trebalo bi, tvrdi Zoi Ligon, umetnica, seksualna edukatorka i novinarka koja piše za renomirane strane medije, a ono o čemu govori je stimulacija tzv. A-tačke tokom vođenja ljubavi.

Naime, iako je uvreženo mišljenje da se najbolji ženski orgazmi postižu stimulacijom G-tačke, Ligon, ali i mnogi drugi stručnjaci za intimne odnose sve češće spominju upravo A-tačku kao ultimativno mesto za savršeni vrhunac kod žena. Neki je nazivaju i ‘ženskom prostatom‘, ali zapravo je reč o erogenoj zoni prednjeg forniksa, duboko unutar vagine, između cerviksa i mokraćne bešike.

Prema seksologinji Ališi Sinkler reč je o poziciji oko pet centimetara više od G-tačke, odnosno dublje.

seks
foto: Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

- Unutrašnja struktura klitorisa kod svake je žene različita, tako da i A-tačka može da bude na malo drugačijem mestu kod svakoga - objašnjava Sinkler.

Ligon za Vice bez imalo zadrške opisuje kako ju je slučajno otkrila prilikom masturbacije s 19 godina.

- Shvatila sam da mi ruke nisu dovoljne, pa sam nabavila dildo koji je izgledao preveliko (čak, komično prevelik, piše), a bio je dug oko 22 centimetra. Uz pomoć lubrikanta sela sam na njega svom svojom težinom i odjednom je u meni dosegnut deo tela koji do tada još nije - piše Ligon.

Tada kaže još nije znala naziv za taj deo svoje intime, ali svakako joj se, objašnjava ‘svidelo‘. Prema stranim portalima koji se bave polnim zdravljem, žene prilikom masturbacije lako mogu same da pronašu A -tačku, i to kažiprstom koji na dubini od 2,5 do pet centimetara u vagini prvo može da napipa G-tačku, a onda je potrebno prst gurnuti još dublje.

Poze za lov na tačku

Da li ste pronašle svoju G-tačku? Znaćete kad napipate sunđerasto tkivo veličine oraha, tvrde stručnjaci. Takođe, ako ne uspete odmah da pronađete A-tačku, ne očajavajte, jer možda vam prsti jednostavno nisu dovoljno dugi. U tom slučaju vreme je za nabavku igračaka za odrasle.

- Treba vam dildo dug najmanje 12 centimetara ili dovoljno obdareni partner da bi pronašli A-tačku - kažu stručnjaci za intimne odnose, ali napominju kako nije reč o jednoj tački već čitavoj zoni punoj nevnih završetaka, pa je prikladnije govoriti o A-zoni, prenosi Jutarnji.

Sejdi Alison, autorka knjige ‘MIsterija skrivenog klitorisa‘ prilikom vođenja ljubavi strogo preporučuje uzdignutu misionarsku pozu koja je zapravo ista kao i klasični misionarski položaj, osim što bi žena bi ispod svojih kukova trebalo da stavi nekoliko jastuka.

- Dobra poza je i tzv dogi stajl, a partner u vas može da uđe ili penisom ili igračkom. Ustvari svaka poza koja ženi omogućava da kontroliše penetraciju i dubinu pogodna je za lov na A-tačku - tvrdi Alison.

Veličina i dubina

Tu negde se krije i večna debata o tome koliko je veličina muškog organa zaista bitna ženama.

seks
foto: Jacob Lund / Alamy / Alamy / Profimedia.

Prema Zoi Ligon koja je o A-tački ispitivala seks eksperte, između ostalog i Glamazon Tajomi, koja joj je potvrdila kako je i sama istražujući razne poze shvatila da joj više užitka pruža odnos u kojem partner duboko prodire u nju.

- U određenim pozama bih, kada bi partner bio duboko u meni, osetila dodatnu vlažnost, a usledio bi topli, umirujući ali pomalo euforični osećaj koji struju kroz celo telo. Shvatila sam da sam pronašla nešto novo - opisala joj je Tajomi.

Ona doduše priznaje da više od 75 odsto žena ne može da doživi vrhunaac isključivo od penetracije.

- Nećete svršiti stimulišući isključivo A-tačku. Ali ona pruža dodatni osećaj vlažnosti i talas za talasom vrhunca koje može da produži. Međutim preporučujem kombinaciju stimulisanja klitorisa i A-tačke istovremeno - tvrdi Tajomi dodajući kako kod biranja pomagala ne bi bilo loše odabrati neku koja ima zakrivljeni vrh.

- A-tačka ne pruža isti užitak kod svake žene. Muškarci ne bi smeli da razmišljaju površno i penetriraju u ženu isključivo duboko i žestoko u želji da dosegnu tu zonu, jer nekim je ženama to bolno. Zato je važna komunikacija s partnerkom i jasno i glasno izražavanje svojih želja - kaže ona.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.