UMRLA LEGENDA, TUGA!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Jornalistavetv

TUGA!

UMRLA LEGENDA, TUGA!

Među njegovim književnim delima ističu se „Politika erotike” i „Ljubav je proza, seks u poeziji”

Objavljeno: 17:43h

Brazilski kolumnista i reditelj Arnaldo Jabor preminuo je ovog utorka u Sao Paulu od komplikacija od moždanog udara prošlog decembra.

Džaber, 81, režirao je filmove poput Tudo bem (1978), O casamento (1975) i Eu sei kue vou te amar (1986), koji su osvojili Zlatnu palmu za najbolji film na Filmskom festivalu u Kanu.

Polazeći od brazilskog pokreta „Novi bioskop“, Arnaldo Jabor je takođe režirao „Toda gola će biti kažnjena“ (1973), kritiku buržoaskog morala, na Gramado filmskom festivalu (Brazil) za nagrađivanu glumicu Darlin Gloriju. za glavnu ulogu.

Takođe je režirao „Eu te amo“ (1980) sa Sonjom Bragom i Polom Sezarom Poziom u glavnim ulogama. Njegov poslednji film, The Demon Supreme, objavljen je 2010.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Jornalistavetv

Među njegovim književnim delima ističu se „Politika erotike” i „Ljubav je proza, seks u poeziji”.

Jabor, provokator različitih škola vlasti, a kasnije pod istragom vojne diktature, primljen je u bolnicu u Sao Paulu 17. decembra prošle godine, u početku se poboljšao.

Zdravstvena komplikacija umanjila je njegovu ulogu političkog komentatora mreže Globo, koja je do novembra prošle godine bila posvećena komentarisanju političkih tema, rad koji je razvijao od 1990-ih.

Bonus video:

05:20

BRZE VESTI 15.02.2022. 15:55

(Espreso/Memesrandom.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.