FAF: Da li ste spremni za nešto neukroćeno, opasno, slatko, sirovo... ? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen

festivali

FAF: Da li ste spremni za nešto neukroćeno, opasno, slatko, sirovo... ? (FOTO) (VIDEO)

Počinje još jedan Festival autorskog filma
Objavljeno: 16:28h

Među filmovima u glavnom programu za koje se traži karta više je i novo ostvarenje Kena Louča, "Ja", Danijel Blejk, pobednik Kanskog festivala, čija je prva projekcija koja će se održati 25. novembra u 19.30h, već rasprodata. Takođe, jedno od najiščekivanijih ostvarenja je i Toni Erdman, dobitnik nagrade Fipresci na ovogodišnjem Kanskom festivalu, koji će svečano zatvoriti ovogodišnji festival.

foto: promo

Umetnički direktor Srđan Vučinić, podsetio je publiku na definiciju autorskog filma "Jedna je ona školska, svima poznata definicija, da je to film koji ostavlja svom autoru nezavisnost i slobodu od prve zamisli do poslednjeg montažnog reza. Druga je da nije dostupan na internetu, a treća da ostavlja dubok utisak na gledaoca."

Pored glavnog programa, festival je ove godine bogatiji za još veći broj pratećih programa, koji pored filmskih ubraja i predstave, edukativne programe i radionice.

foto: promo

An-Loren Viguru izrazila je veliku zahvalnost na saradnji sa Festivalom autorskog filma. Takođe je govorilla o ACID-u (Asocijaciji nezavisnog filma) koji u okviru festivala prikazuju dva filma Swagger i Vili prvi. Stefan Arsenijević se na kraju osvrnuo na dvadesetdvogodišnji put Festivala autorskog filma: „Razmišljam kako je festival započeo svoj put sloganom „Pogled u svet“ i kako je u tamnim vremenima bio prozor kroz koji smo mogli da vidimo isti taj svet. Tako se ispunila naša misija i želja. Kroz poslednjih nekoliko godina , ne da je prozor samo otvoren već smo i širom otvorili vrata“. Glavna sala festivala i ove godine biće Dom omladine Beograda, dok će se filmovi prikazivati i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, staroj i novoj zgradi Muzeja Jugoslovenske kinoteke, bioskopu Fontana, UK Parobrod, Domu kulture Studentski grad, Art bioskopu - Kolarčeva zadužbina i UK Palilula. Prodaja karata je već počela, a cene u zavisnosti od vremena projekcije iznose, kao i prethodnih godina, od 150 do 300 dinara. Festival već tradicionalno podržavaju Ministarstvo kulture i Grad Beograd. Kompletan program, kao i sve dodatne informacije u vezi sa Festivalom autorskog filma objavljene su na zvaničnom sajtu www.faf.rs.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.