DULEEE SAVIĆ: Ovo je istinit događaj iz BG po kome je nastao film Rane! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

Znaš me, znam te

DULEEE SAVIĆ: Ovo je istinit događaj iz BG po kome je nastao film Rane! (FOTO) (VIDEO)

Popularni srpski film "Rane" Srđana Dragojevića o klincima koji se probijaju u svet kriminala je strašniji nego što ste mislili
Objavljeno: 22:05h

Priča filma prati Pinkija i Švabu, tinejdžere koji upadaju u svet kriminala u posleratnom Beogradu, a kulminacija svega što im se dešava je scena u kojoj pucaju jedan u drugog. Upravo ta scena uzeta je iz stvarnosti.

Naime, film je bio inspirisan TV prilogom Predraga Jeremića o dvojici maloletnih kriminalaca. Desilo se to da je jedan upucao drugog s pet metaka, posle čega je kako bi poravnao račune i spasao prijateljstvo, tražio od ranjenog druga da ispali jednaki broj metaka u njega..

Dragojević je za taj događaj saznao od prijatelja i odlučio da na njemu zasnuje scenario. Glavnu ulogu je poverio Dušanu Pekiću, momku koji je imao sličan život kao Pinki. Nažalost, Dušan je tragično završio i preminuo samo dve godine nakon snimanja filma.

foto: Printscreen Youtube

Dragojević izbegavao da sam pogleda reportažu, jer nije hteo da ona utiče na scenario, podelu uloga i režiju. Pošto je film završen, pogledao je reportažu i izjavio da su ga zapanjile sličnosti između glumaca i pravih junaka ove priče.

(Espreso.co.rs / 24sata.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.