27. septembar je dan D! Na svetu nema benda kao što je ovaj, a on sada dolazi u Srbiju! (FOTO)(VIDEO)
Foto: Promo

spektakl neviđenih razmera

27. septembar je dan D! Na svetu nema benda kao što je ovaj, a on sada dolazi u Srbiju! (FOTO)(VIDEO)

Jedanaest godina nakon poslednjeg studijskog albuma, američki alt-country veterani Freakwater početkom ove godine objavili su deseti studijski album - "Scheherazade" - opet za kultnog izdavača Bloodshot Records.
Objavljeno: 14:18h

3 ribe u Hrvatskoj rade ono što nijedan Srbin ne sme: Iz svega glasa vrište SRBIJA i guraju 3 prsta u oko!​​​​​​​

Svi njihovi albumi su fascinantni, ali dan-danas stavljanje u određenu muzičku ladicu za njih je nemoguće. Na ovom svetu nema benda kao što je Freakwater.

Iako su do danas objavili dvocifren broj studijskih albuma, njihova produkcija bila je dosta neredovna. Njihova nezainteresovanost da se obogate kada su za to imali priliku, da iskoriste trenutak kada je muzika koju sviraju postala "popularna" - koliko samom bendu nije pomogla, toliko ih je još više približila fanovima, a misterija koja okružuje ovaj kantri kolektiv i dalje privlači i stare i nove zaljubljenike u tradicionalni kantri i rok.

Njihov poslednji album "Scheherazade" Uncut je opisao sa "pesme koju uzbuđuju, duboko ukorenjene u starinski kantri, južnjačku gotiku i ambijent koji prave električne gitare" i dao im je ocenu 8/10.

Kao reka koja ide svojim putem kada probije nasip, Freakwater ima svoj put. Možda oni ne znaju kako da prate putokaze, ali možda je neki put sasvim dovoljno da prate svoje srce.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.