Poslednji intervju Bate Živojinovića: Šta je kraj? Trudim se da ne mislim o njemu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

odlazak legende

Poslednji intervju Bate Živojinovića: Šta je kraj? Trudim se da ne mislim o njemu! (FOTO) (VIDEO)

- Trudim se da ne razmišljam mnogo unapred. Živim dan po dan i uživam u svakom od njih, čak i kada je loše vreme - rekao je Velimir Bata Živojinović u svom poslednjem intervjuu medijima
Objavljeno: 20:27h

Da, istina je da je tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka država najviše novca ulagala u produkciju filmova s tematikom borbe partizana protiv okupatora i njihovih domaćih pomagača, ali sama činjenica da su snimani filmovi sa budžetima koji su premašivali i holivudske i u kojima su se pojavljivale tada vodeće svetske zvezde dovoljno govori o vremenu u kojem je Velimir Bata Živojinović postao najveći. Snimanje Bitke na Neretvi trajalo je 18 meseci na autentičnim lokacijama i uz učešće hiljada statista i nekoliko stotina glumaca.

foto: Instagram/ Bata Živojinović
Budžet filma iznosio je više od 100 miliona dolara, a zahvaljujući tome, ali i Titovoj želji, neke od glavnih uloga tumačili su najpoznatiji svetski glumci: Ričard Barton, Orson Vels, Sergej Bondarčuk, Franko Nero, Silva Košćina i drugi. Tokom meseci rada na filmu, imao je privilegiju da prvu jutarnju kafu, on i njegova verna supruga Lula, ispijaju sa Ričardom Bartonom i njegovog tadašnjom suprugom Elizabet Tejlor, a tada, kao i godinama kasnije, bio je rado viđen gost u Titovim rezidencijama. Te prilike nisu ga, međutim, promenile, bio je i uvek ostao dobričina velikog srca. Međutim, brojna snimanja uzimala su svoj danak. Zbog stalnih angažmana, trpeo je njegov privatni život. Supruga Julijana, koju svi znaju kao Lulu, podizala je njihovo dvoje dece sama. - Moja žena izvela je nas troje, sina Miljka, ćerku Jelenu i mene, na put – tvrdio je Bata, često ističući da je brak jedina konstanta u njegovom burnom životu.

Bila je to ljubav na drugi pogled
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.