Poslednji intervju Bate Živojinovića: Šta je kraj? Trudim se da ne mislim o njemu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

odlazak legende

Poslednji intervju Bate Živojinovića: Šta je kraj? Trudim se da ne mislim o njemu! (FOTO) (VIDEO)

- Trudim se da ne razmišljam mnogo unapred. Živim dan po dan i uživam u svakom od njih, čak i kada je loše vreme - rekao je Velimir Bata Živojinović u svom poslednjem intervjuu medijima
Objavljeno: 20:27h

- Nema lepšeg posla od ovog: ljubiš se s glumicama, družiš s kolegama... A nije potreban ni neki naročiti talenat, ja sam živi dokaz za to – šalio se na svoj račun velikan filmskog platna.

foto: Ilustracija/Espreso.co.rs
Vremena u kojima se veliki Bata nesebično davao i godina kada se od Vardara do Triglava snimalo desetine filmova istovremeno, sa nostalgijom se seća najveći deo 24 miliona duša bivše domovine, danas sredovečnih i osedelih, ali i oni mlađi koji su odrastali u potpuno novim društvenim, socijalnim, političkim i svakakvim drugim prilikama. Iako je slovio za vodećeg i omiljenog glumca u partizanskim filmovima, oni su činili tek deseti deo njegovog opusa. On sam, najviše je voleo potpuno drugačiji žanr. - Obožavam komedije. Za njih ne moraš da budeš ni zgodan, ni lep – govorio je glumac i konstatovao da se ne bi ’leba najeo ni kao ljubavnik. - Da sam igrao samo ljubavnike i intelektualce, bio bih gladan i žedan. Ne stidim se toga.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.