BELGRADE SAXPERIENCE: Batist Erben i Bojan Zulfikarpašić na velikoj sceni Kombank dvorane
Foto: Promo

finale

BELGRADE SAXPERIENCE: Batist Erben i Bojan Zulfikarpašić na velikoj sceni Kombank dvorane

Zatvaraju Belgrade Saxperience festival u subotu 6. oktobra

Objavljeno:

Peti međunarodni festival saksofona - Belgrade SAXperience održava se od 2. do 6. oktobra u Beogradu, a svečano zatvaranje planirano je u Kombank dvorani u subotu 6. oktobra s početkom u 20 časova. Poslednje veče jedinistvenog međunarodog festivala saksofona obeležiće koncert dva vrhunska umetnika (FRENCH CONNECTION), Batist Erbena (Baptiste Herbin), jednog od najboljih mladih džez saksofonista iz Francuske i fantastičnog džez pijaniste Bojana Zulfikarpašića.

Podsetimo, veče pre zatvaranja ( 05. oktobra ) ljubitelje saksofona očekuje koncert neobičnog trija sa ovih prostora Le Nunurs (Les Nounours) u Italijanskom institutu za kulturu.

Le Nunurs je novi ansambl (violina, saksofon i klavir) na sceni klasične muzike u Srbiji, a okupljen je oko potrage za zvukom koji do sada nije predstavlјan kod nas. Ansambl Le Nunursnastupa u okviru četvrte večeri festivala simbolično nazvano THREE COLORS.

Batist Erben
Batist Erben foto: Promo

Tokom pet dana, u okviru festivala nastupaju najznačajniji strani i domaći saksofonisti, a Belgrade SAXperience je ove godine ugostio najznačajnija imena iz sveta saksofona iz Francuske, Austrije, Italije, Belgije i Srbije.

Festival je specifičan po tome što prati savremene tokove i nastoji da dopre do najširih slojeva publike, pa tako osim klasičnih i džez koncerata u najvažnijim beogradskim dvoranama, publika ima priliku da prisustvuje dnevnim nastupima saksofonista na otvorenom i večernjim klupskim nastupima sa popularnim repertoarom za saksofon.

Karte za završno veče mogu se kupiti na blagajni Kombank dvorane I svim prodajnim mestima Eventima.

BONUS VIDEO: Belgrade SAXperience intervju sa direktorom festivala

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.