Kontrabasista Nenad Vasilić sa svojim triom nastupa na Kolarcu u decembru (VIDEO)
Foto: S. Nenadović

NAJAVA

Kontrabasista Nenad Vasilić sa svojim triom nastupa na Kolarcu u decembru (VIDEO)

U sredu 12. decembra od 20h u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine

Objavljeno:

Karte za koncert našeg svetski priznatog kontrabasiste po cenama od 1200 i 900 dinara su puštene u prodaju i mogu da se nabave na blagajni Kolarca, svim prodajnim mestima Eventim-a, kao i u Muzičkoj kući Metropolis, Makedonska 21.

Nenad Vasilić (1975) srednje muzičko obrazovanje stekao je u Nišu, a potom studirao na Jazz akademiji u Gracu. Posle početnih iskustava u sastavima etabliranih džez muzičara (Mark Marfi, Šila Džordan, Stjepko Gut...), 1998. godine odlučuje da formira sopstveni kvintet (jedno vreme pod imenom Vasilić Nenad Balkan Band), sa namerom da „u repertoaru nema američkih numera“. Tokom vremena, kristalisala se preciznija koncepcija: fuzija evropskog džeza i improvizovane muzike, sa melodijama i ritmovima iz bogatog nasleđa balkanskog folklora, uz koji je odrastao.

Centralno mesto u repertoaru zauzeli su izuzetno nadahnuti aranžmani popularnih narodnih pesama, poput „Ajde Jano“, „Kad ja pođoh na bembašu“, „Zajdi zajdi“, „Jovane mori Jovane“ i „Zapevala sojka ptica“. Potom je u program uvrstio i muziku legendarnog romskog interpretatora Šabana Bajramovića, kao i sve više originalnih kompozicija, pisanih u duhu narodne tradicije. Opisujući muziku kojom se bavi, Vasilić ipak izbegava da je odredi kao Balkan Jazz, dopuštajući da se u njoj nađu ekstrakti džeza, folklora, klasike, heavy metala, roka ili world music; karakterišući je jednostavno kao – njegovu muziku.

BONUS VIDEO: Belgrade SAXperience intervju sa direktorom festivala

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.