LAZAR RISTOVSKI: Srpski tajkuni nisu dali NI DINAR za Kralja Petra Prvog, BEZ VUČIĆA ništa ne bi ni bilo! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

BEZ KRALJA NE VALJA

LAZAR RISTOVSKI: Srpski tajkuni nisu dali NI DINAR za Kralja Petra Prvog, BEZ VUČIĆA ništa ne bi ni bilo! (FOTO) (VIDEO)

Premijera ovog filma filma zakazana je za 11. novembar, dan kada je potpisano primirje u Prvom svetskom ratu

Objavljeno: 10:16h
Nikola Marković

Dugo očekivani film "Kralj Petar Prvi", čija produkcija je trajala nekoliko godina i privlačila pažnju kako zbog grandioznosti teme, tako i obimnosti produkcije i budžeta, uskoro će ugledati svetlost dana.

Film je režirao Petar Ristovski, kome je ovo debi na planu celovečernjeg igranog filma, dok Lazar Ristovski tumači glavnu ulogu Kralja Petra, a ujedno je i producent ostvarenja.

Akteri filma su se okupili povodom završetka snimanja filma, čija je premijera zakazana za 11. novembar, dan kada je potpisano primirje u Prvom svetskom ratu. Kako je Ristovski istakao, te noći će biti dve premijere: jedna u Sava Centru, a druga u Kombank Dvorani. Serija će "najverovatnije" krenuti na RTS- u posle Nove godine, i imaće 10 epizoda.

Scena iz filma Kralj Petar Prvi
Scena iz filma Kralj Petar Prvi foto: Promo

"Produkcija je teška i komplikovana, što je bilo i za očekivati. Za mene je bilo poražavajuće osećanje da za jednu takvu temu nisam nailazio na odziv, naročito kod onih koji imaju para, a to su srpski tajkuni. Oni su se pokazali kao apsolutno negativni prema ovom projektu. Niko od njih nije dao ni dinara, i na kraju sam srećan zbog toga, jer nisu ni zaslužili da budu tu", istakao je Ristovski.

Lazar i Petar Ristovski
Lazar i Petar Ristovski foto: Filip Plavčić

"Ali, ima jedan čovek bez koga ovaj projekat ne bi postojao. a to je predsednik države gospodin Vučić. Da nije bilo njega, ne bi bilo ni ovog projekta, U jednom razgovoru s njima, ja sam mu rekao 'Pa dobro, čime će Srbija da proslavi 100 godina pobede u Prvom srpskom ratu, koji je nasvetliji deo srpske istorije? Neće valjda s nekim prigodnim recitalom i folklorom'. Borili smo se i on je odlučio da podrži ovaj projekat na svaki način. Zahvaljujući njemu ovaj projekat je tu gde smo mi danas. Ja mu se na tome javno zahvaljujem", poentirao je slavni glumac.

O produkcijskim uslovima je rekao: "Radili smo 110 dana, počev od Stare planine na -20 pa sve do plus 30-40 ovih dana. Od Stare planine, sve do Valjeva, Pančeva, Sombora, Beograda, po planinama i rekama Srbije. Obišli smo celu Srbiju. Produkciono, ovo je sigurno najveći srpski film. O umetničkom dometu će suditi i publika i kritika", kaže Ristovski.

Na pitanje da li se plaši da će film naići na iste kritike kao i serija o Nemanjićima na RTS-u,dodaje da nema mesta bojazni jer su sve istorijske činjenice maksimalno poštovane. Za ukupan budžet za film i seriju, rekao je da iznosi 2.3 miliona evra, što smatra malim budžetom za projekat ovog obima, te je istakao i značajnu pomoć Vojske Srbije i Ministarstva odbrane u realizaciji filma.

"Ovo je kruna moje karijere, a najverovatnije i kraj moje karijere, jer posle ovoga više ne znam šta bih radio", zaključio je Lazar Ristovski.

Lazar Ristovski u ulozi života
Lazar Ristovski u ulozi života foto: Promo

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Prvi snimci filma Kralj Petar Prvi, u slavu Srbije (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.