Nušićijada u Ivanjici u centru AFERE: Lokalna vlast obećala uštedu, a troši DUPLO VIŠE PARA!
Foto: Nebojša Mandić

bahaćenje

Nušićijada u Ivanjici u centru AFERE: Lokalna vlast obećala uštedu, a troši DUPLO VIŠE PARA!

Nastavlja se spor između nekadašnjeg i sadašnjih organizatora festivala, Udruženja građana KudeS i opštinskih vlasti

Objavljeno:

Na sednici Skupštine opštine Ivanjice održanoj 30. jula 2018. godine usvojen je rebalans budžeta Opštine Ivanjice kojim se za realizaciju festivala Nušićijada izdvaja 7,5 miliona dinara. Kako navode iz Udruženja KudeS, koja odlukom Opštine od marta 2018. više nema ingerencije na Nušićijadi, njihovo izbacivanje iz organizacije je objašnjeno potrebom smanjenja troškova manifestacije, kako bi se novcem građana raspolagalo odgovornije.

Iako je, prema prvobitnoj verziji, planirano da budžet bude isti kao i prethodnih nekoliko godina – 4 miliona dinara, uvećan je uz obrazloženje da će ovogodišnji festival biti bolji.

.

"Osim ovoga, ostalo je nejasno na šta je Opština Ivanjica potrošila sredstva koja je prošle godine rebalansom budžeta opredelila za dokumentarni film i monografiju o pola veka od nastanka Nušićijade, u iznosu od 1,3 miliona dinara. Jasno je samo da su potrošena nenamenski" dodaju iz KudeSa.

Iz Udruženja podsećaju da je 23. marta 2018. preko skupštinske govornice obavešteno da je izbačeno iz festivala, koje je obnovilo i 8 godina organizovalo u partnerstvu sa ivanjičkom lokalnom samoupravom, prikupljajući 2/3 sredstava i resursa za realizaciju festivala iz međunarodnih, nacionalnih i privatnih fondova.

"Festival su obeležavali sloboda govora, humor i satira, i sva je prilika da oni predstavljaju tu skupu komponentu zbog koje je KudeS napujdan", navodi se u njihovom saopštenju.

BONUS VIDEO: Endrju Lin o Valteru i Bati Živojinoviću

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.