KONAČNO STIŽU U SRBIJU: Yo La Tengo 12. maja premijerno u Beogradu (VIDEO)
Postoje preko 30 godina i imaju preko 10 albuma, Foto: Printscreen

dugo očekivani spektakl

KONAČNO STIŽU U SRBIJU: Yo La Tengo 12. maja premijerno u Beogradu (VIDEO)

Iako uglavnom sviraju originalni materijal, Yo La Tengo su poznati i po svom enciklopedijskom repertoaru obrada pesama drugih izvođača, kako uživo na koncertima, tako i na studijskim albumima

Objavljeno:

Američki inde rok veterani "Yo La Tengo" objavili su nedavno novo studijsko izdanje "There’s a Riot Going On" (Matador Records) koje će predstaviti na svom prvom nastupu u Srbiji, 12. maja u Domu omladine Beograda.

U pitanju je petnaesti album u karijeri trija iz Hobokena, koji nasleđuje ploču "Stuff Like That There" iz 2015, međutim, tehnički ovo je prvi album sastavljen isključivo od autorskih pesama nakon izdanja "Fade" iz 2013. godine.

Bend je osnovan 1984. godine u Nju Džersiju, a trenutnu postavu benda čine Ira Kaplan (gitara, klavir, vokal), Georgia Hubley (bubnjevi, klavir, vokal) i James McNew (bas, vokal). Uprkos ograničenom uspehu u mejnstrimu, Yo La Tengo su nazvani “najvažnijim bendom kritičara” i uživaju kultni status među fanovima. U gitarskoj indi muzici ćete teško pronaći grupu koji zvuči toliko prirodno i kada svira džez, elektroniku, bosanovu, pop, soul i pank.

Drugi bendovi pričaju kako se konstantno menjaju i eksperimentišu sa zvukom – Yo La Tengo ne pričaju, oni to rade.

Važe za jedan od najboljih bendova uživo, a u Srbiji sviraju prvi put 12. maja 2018. godine u Domu omladine Beograda, u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 21 čas.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX-a, DD Tickets-a, kafeu Zbornica kod Maše i Jace (Skender Begova53b) i u FELIX Shop, TC Sremska (II sprat, radno vreme: 12 – 20h) po pretprodajnoj ceni od 2800 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 3200 dinara ukoliko ih ostane.

Bonus video

Dušan Kaličanin: Ne mogu više da glumim geja

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.