Bilja Krstić, Amira Medunjanin i Tamara Obrovac po prvi put zajedno nastupile u Parizu (FOTO)
Foto: Milena Strange& the place: balkan trafik paris

predstavile etno nasleđe srbije

Bilja Krstić, Amira Medunjanin i Tamara Obrovac po prvi put zajedno nastupile u Parizu (FOTO)

Bogato etno-muzikološko nasleđe Srbije, Bosne i Hrvatske kroz stilizaciju i obradu tradicionalnih pesama predstavile su svetu još jednom ove tri dame za čiji rad jeste jedna od prvih asocijacija upravo očuvanje dobrih i proverenih muzičkih vrednosti

Objavljeno: 17:08h

“Bistrik i ja imamo ovih dana puno koncertnih aktivnosti i posebno se radujem što ćemo imati prilike da nastupamo na eminentnim, našim i stranim, festivalima. Krećemo iz Soko banje, idemo zatim za Bjeljinu, Banja Luku, Berane, Bar, Obrenovac, Ohrid, Bitolj…. Spremamo se i za Mokranjčeve dane u Negotinu, a u pripremi su koncerti i završni dogovori za Solun, Budimpeštu i London. Ići ćemo i za Švajcarsku a na kraju godine nas očekuje Kina”, radosno prenosi Bilja Krstić.

foto: Milena Strange& the place: balkan trafik paris

Za koji dan Bistrik počinje i snimanje spota za jednu od numera sa novog albuma “Svod” koji beleži sve bolje i više rezultate na top listama World music scene dok će 9 juna od 19h Bilja Krstić predstaviti rad vokalne radionice i ono što je sa đacima postigla u predhodnoj školskoj godini .

„Nastupamo u Kripti Sv. Save i to baš u prostoru o kom sam uvek maštala da pevamo a cappella program.Ovo leto je lepo počelo. Sve same radosne vesti vezane za muziku i naš rad a ovo je prilika da beograđani čuju i mlade glasove i našu decu koja već sada vrlo dobro prepoznaju značaj tradicionalne pesme“, ističe Bilja.

Muzički znalci i teoretičari muzike posebno cene istrajnost i beskompromisnost umetnice kada je u pitanju muzika koju voli, peva, prenosi na mlade i koju uvek sa ponosom brani.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.