NEPOSLUŠNA GRAĐANKA: Poslušajte poslednju pesmu VLADE DIVLJANA (VIDEO)
Foto: Aleksandar Zec

ne propustite

NEPOSLUŠNA GRAĐANKA: Poslušajte poslednju pesmu VLADE DIVLJANA (VIDEO)

Od danas možete čuti neobjavljenu pesmu čuvenog kantautora i frontmena kultnog novotalasnog benda Idoli
Objavljeno:

Rudić objašnjava da je rad na "Neposlušnoj građanki" započet u Rovinju 2011. godine "uz dosnimavanje u beogradskom studiju 'Destilerija' za Vladinih poseta Beogradu, sve do njegove bolesti 2013. godine".

Vunturišević i Rudić, tada članovi beogradskog benda Svi na pod, nekoliko dana pred polazak na odmor u Rovinj, slučajno su saznali da će tamo biti i Divljan, pa su odlučili da ponesu nešto opreme sasvim dovoljne za beleženje potencijalnih ideja. Divljan i Svi na pod su prethodno već bili sarađivali u singlu "Zvuci ulice".

"Vlada je došao u naš iznajmljeni apartman i tada je počela priča o 'Neposlušnoj građanki'. Kako smo bili na odmoru, nismo imali obzira prema kućnom redu, pa je našu sešku vlasnik apartmana prekinuo uz reči: 'Samo vi tamburajte, ali se ipak stišajte malo'. Bilo je leto u Rovinju, bio je 23. juli i bio je to dan kada nas je napustila Amy Winehouse", priseća se Vunturišević.

Nouvelle Vague, BG, 24. jun! Još imate dilemu gde ćete biti to veče? (VIDEO)

Spot za "Neposlušnu građanku" je nastao preprošlog leta, tako što je Đorđević slikala na staklu, odnosno na delu stare šoveršajbne nađene u dvorištu u Krašićima, naselju na moru, dok je Tomić seckao, cepao, mrdao i gužvao slike is časopisa iz četrdesetih ili šezdesetih godina, pronađenih u jednom već obijenom podrumu u Pragu, pre oko deset godina.

"Meni je lično, ovo neka vrsta vraćanja duga jednom od svojih muzičkih heroja iz mladosti koga nikad nisam upoznao, i čini mi se, da bi mu se spot svideo, da bi ga nasmejao...", kaže Tomić.

Vinilna ploča "Neposlušna građanka" objavljena je u veličini longplejke, ali na 45 obrtaja, kako bi se postigle najbolje moguće audio performanse. Dizajn omota ploče uradio je Aleksandar Zograf.

Ploča se od danas može naći u prodaji u Beogradu u Dallas Music Shop-u (Sremska 2), Jugoton-u (Nušićeva 27), knjižari Vulkan (Šoping centar "Ušće"), Metropolis-u (Makedonska 21) i knjižari Delfi u SKC-u, a uskoro i u brojnim drugim muzičkim prodavnicama u Srbiji.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.