ZA SRBE SAM BALIJA, ZA MUSLIMANE ČETNIK, A U ZAGREBU GLUPI BOSANAC: Glumac Dado Ćosić otvorio dušu!
Foto: Profimedia

Veliki talenat

ZA SRBE SAM BALIJA, ZA MUSLIMANE ČETNIK, A U ZAGREBU GLUPI BOSANAC: Glumac Dado Ćosić otvorio dušu!

Jedan od najperspektivnijih mladih glumaca koji je izazvao ovacije publike u hit predstavi ”Črna mati zemla”, rođen je u Bosanskoj Dubici 1987, a u Zagreb je došao 1999.
Objavljeno: 12:53h

Nakon što je odbijen na prijemnom na ADU, bio je povređen i to mu je jako teško palo, pa je odlučio da je sa glumom gotovo, upisaće defektologiju. Na sreću, podrstrek je našao na letovanju te godine. Bio je sa ljudima koji su studirali i glumu i režiju, to je bio okidač, morao je da proba još jednom!

Na četvrtoj godini studija, baš kad ga je uhvatio pritisak zapošljavanja, a posla nema i grč da se nekome moraš dokazati, usled čega mu je faks postao više mučenje nego veselje, dobio je ulogu u seriji "Subotom uveče, nedeljom ujutru". Dva meseca divnog snimanja, kako kaže, a s tom slobodom i opuštenošću vratio se na fakultet. I nekoliko meseci nakon diplome dobio angažman u ZKM-u.

foto: Printscreen/ YouTube

Nakon toga, sve je krenulo samo od sebe - predstave, “Pomutnje” , “Čarobni brijeg”, “Hinkeman”, “Črna mati zemla"...

Hvale ga, jako ga hvale.

- Ego zna biti jako zeznut. Nekad ga treba nahraniti, pročitati lepu kritiku i čuti lepo mišljenje o uloženom trudu i svemu što si napravio. Ali treba to malo dete u nama koje je željno pohvale, koje zna biti jako gramzivo i pzahtevno, znati utišati i smiriti. Pomilovati ga kad mu treba, ali onda mu reći, pusti sad to, to je prošlo, ideš dalje - objašnjava Dado kako reaguje na te pohvale.

Phototeaser for the upcoming video for Hard Liqour by #Sohn thank you @jovan_todorovic and @damjan27

A post shared by Dado Ćosić (@dadocosic) on

Ono što sigurno zna jeste da bi u narednom periodu htio želeo da snima dugometražne filmove. Vidi se u Istri, gde i sada provodi vreme kad god su njegovi istarski prijatelji spremni da ga ugoste.

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.