GLUMAC BOGDAN DIKLIĆ PRIMIO NAGRADU NA PALIĆKOM FESTIVALU: Ovo ga je pogodilo PRAVO U SRCE, evo šta je imao da kaže
Bogdan Diklić, Foto: Damir Dervišagić

kultura

GLUMAC BOGDAN DIKLIĆ PRIMIO NAGRADU NA PALIĆKOM FESTIVALU: Ovo ga je pogodilo PRAVO U SRCE, evo šta je imao da kaže

Veličina Palićkog festivala i svih njemu sličnih festivala, jeste u tome da niko nije ništa obavezan, jer to ne bi bilo dobro

Objavljeno:

Glumac Bogdan Diklić primio je nagradu “Aleksandar Lifka” koja mu je dodeljena u kategoriji domaćih stvaralaca na 30. Festivalu evropskog filma Palić, a ovim povodom razgovarao je sa novinarima.

Kako je rekao, lepo je biti u društvu prethodnika i da čovek intimno pomisli da je “baš faca”, ali kad pročita imena prethodnika, onda pomisli da “možda su ljudi pogrešili”.

Bogdan Diklić
foto: M.M./ATAImages

“Možda je za mene rano, šta, tek mi je 70 godina”, rekao je šaljivo Diklić, povodom dobijanja nagrade.

Vest o tome, zatekla ga je kod kuće, a kako je rekao, manje mu je u tom trenutku palo stvari na pamet, “više u srce”.

“Rale je mi je rekao to 10 dana pre nego što me je zvala jedna vaša koleginica i ona je bila revoltirana time što nisam ushićen, a ja to već znam 10 dana, a ona je saznala tada. Tako da me je nagovarala jedno 10 minuta da budem egzaltiran, da se više radujem, koliko ona to želi, nisam tada razgovarao, molio sam je za razumevanje i rekao sam da ću 16. jula u 19.30 časova biti ovde i da sam na usluzi”, nastavio je u duhovitom maniru Diklić.

Povodom toga što je na Paliću dobio i klupu, na kojoj se nalazi zlatna pločica sa njegovim imenom, Diklić je rekao da je to lepo, ali ne i obavezujuće.

Bogdan Diklić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

“Veličina Palićkog festivala i svih njemu sličnih festivala, jeste u tome da niko nije ništa obavezan, jer to ne bi bilo dobro. Doći na Palićki festival treba da bude radost i kod mnogih je to slučaj i nisam čuo uopšte da je neko rekao: ‘Idem na Palić, vrućina je, ali idem tamo, sve je jako lepo i jako ozbiljno’. Ne obavezuje me klupa, u najlepšem smislu te reči. Lepo je što je delim sa Duškom Kovačevićem, ali ne obavezuje me”, kazao je on.

“Javna reč obavezuje. Čovek i po hladnoći i vrućini mora da bude maksimalno skoncentisan, jer je odgovoran za sve što je rekao, apsolutno svaku reč”, zaključio je Bogdan Diklić.

00:56

PROFESORI TE UČE DA JE TO ISTO KAO KADA STAVIŠ RUKU NA STO! Glumac odgonentnuo: Kako se prave intimne scene u filmovima?

(Espreso/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.