NJEMU DUGUJE SVOJU KARIJERU, ALI OVAJ DETALJ ĆE VAS FRAPIRATI: Isplivala FOTOGRAFIJA Dikaprija sa roditeljima
Leonardo Dikaprio, Foto: Profimedia

ONI SU ZASLUŽNI

NJEMU DUGUJE SVOJU KARIJERU, ALI OVAJ DETALJ ĆE VAS FRAPIRATI: Isplivala FOTOGRAFIJA Dikaprija sa roditeljima

Uspešni ljudi ili imaju jaku podršku iza sebe, ili su bili u toliko lošoj situaciji da su morali da se izbore za sebe, Dikaprio je imao sreće

Objavljeno:

Leonardo Dikaprio (48), poznati glumac, smatra da je svoj svetski uspeh zahvalan svojim roditeljima, Džordžu i Irmelin. Njihov nekonvencionalan pristup vaspitanju oblikovao je njegovu ličnost i igrao ključnu ulogu u njegovoj glumačkoj karijeri.

Iako se ovo ne može često videti među holivudskim zvezdama, Leonardo Dikaprio je i dalje veoma blizak i sa majkom i sa ocem. Često se pojavljuje na crvenom tepihu sa majkom, a ističe da joj je dužan za svoj uspeh. Posebno ističe zahvalnost majci, Irmelin Indenbirken, koja ga je podržavala od ranog detinjstva i vozila na audicije. Bez nje, kaže, ne bi bio u mogućnosti da radi ono što voli.

Ipak, Dikaprijev otac je imao presudnu ulogu kada je u pitanju izbor filmova za koje se njegov sin operedio. Džordž Dikaprio je umetnik performansa i distributer stripova, dok je Leova majka, Irmelin, nemačka glumica i producentkinja. Roditelji su mu se razveli kada je imao svega godinu dana, ali i pored toga, glumac je uvek isticao da su oboje učestvovali u njegovom odrastanju. Otac mu je bio velika podrška i oduvek mu je davao savete po pitanju karijere koja je kod Leo započela još u dečačkim danima. Džordž je, takođe, vodio sina na rok-koncerte koji su na njega ostavili veliki utisak.

- U mladosti sam bio izložen najzabavnijoj hipi subkulturi, sa stripovima Fabulous Freak Brothers, Zap i Weirdo. Moje najranije sećanje iz detinjstva je poseta hipi koncertu sa tatom - izjavio je on Leo za USA Weekend.

Leonardo je često isticao da su njegovi roditelji bili "boemi u pravom smilsu te reči", a to nije nimalo slučajno. Izgleda da oni nisu samo bili boemi već i hipici, budući da je viralna postala fotografija iz 1975. na kojoj su njegovi roditelji sa njim. Tu se vidi njegova majka, Irmelin, koja drži Lea za ruku, a očigledno je da u to vreme brijanje i depiliranje nije bio deo obaveznog rituala svake žene, pa ona ima dlake ispod pazuha. Mnoge je to, uprkos poznavanju kulture sedamdesetih, šokiralo, pa su čak i naveli da je "njen izgled pomalo bizaran". S druge strane, kada pogledate njegovu mamu, vidi se da je Leonardo njena slika i prilika, dok na crnomanjastog oca uopšte ne liči.

Leonardov uspeh uvek je bio i u dobrom odabiru scenarija. On je poznat kao glumac koji ne snima sve što mu dođe pod ruku, zato se u startu istakao kao veliki talenat. To nije nimalo slučajno. Naime, obično je njegov otac čitao scenarije, odlučujući koji su vredni gledanja i u kojim bi njegov sin mogao da glumi. Džordž bi ga tako ohrabrivao da se pozabavi određenim projektima u odnosu na druge. - Mislimo da je on zapravo vanzemaljac, povezan totalno na drugačiji način od nas. U njemu se dešava nešto što mi ne razumemo, svakako je fantastičan - rekao je Džordž o svom sinu.

(Espreso/ Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.